13 / 05 / 2024

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Yaşanan deprem felaketini fırsata çevirmek isteyenlere çok sert uyarı geldi! Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, art niyetli bu kişilere gereken yaptırımların uygulanacağı uyarısında bulundu.



Deprem felaketini fırsata çevirmeye çalışan çeşitli sektörlerdeki işletmelere çok sert uyarı yapıldı.

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Az önce bir duyuru yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, acil ihtiyaç ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara gerekli yaptırımların uygulanacağını ve bu suistimallerin cezasız kalmayacağını vurguladı.

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerden dolayı talebin arttığı acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat uygulayan bazı fırsatçılar olduğunun görüldüğü hatırlatıldı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 kentte çok büyük yıkımlara yol açan depremler nedeniyle adeta kenetlenirken bazı fırsatçılar ise durumdan istifade etmeye  çalışıyor.

Dün, bazı otobüs firmalarının bilet ücretlerini iki katına çıkardığı, diğer yandan battaniye ve benzeri ürünlerin fiyatlarında da önemli artışlar yaşandığı iddiaları gündeme gelmişti.

İşte bu iddialarla ilgili bugün Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından bir duyuru da Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi.


Geri Dön