07 / 07 / 2024

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Yaşanan deprem felaketini fırsata çevirmek isteyenlere çok sert uyarı geldi! Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, art niyetli bu kişilere gereken yaptırımların uygulanacağı uyarısında bulundu.



Bakanlık yaptığı açıklamada, haksız fiyat artışlarına sebebiyet verdiği tespit edilenler hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağı ve söz konusu bu suistimallerin cezasız kalmayacağı vurgulandı.

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Bakanlık açıklamasında, “Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada devamla, “Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz” denildi.

TİCARET BAKANLIĞI DA UYARMIŞTI

Diğer yandan Ticaret Bakanlığı ise bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu gibi durumlar karşı ülke genelinde denetimlerin başladığı bildirilmişti.

E-SEFERBERKLİK BAŞLATILDI

Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafından, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldığı duyuruldu.

Bakanlık açıklamasında, gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberliğe, elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecilerin katılım sağlayacağı bildirildi

Buna göre, depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının yapılacağı e-Seferberlik kapsamında, elektronik ticaret pazar yerleri satıcılardan herhangi bir komisyon bedeli almayacağı böylelikle, satıcıların da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacağı duyuruldu.


Geri Dön