02 / 05 / 2024

maliyet bedeli emlak vergisi indirimi

maliyet bedeli emlak vergisi indirimi

Bazı binalarda emlak vergisi için maliyet bedelinden indirim uygulanıyor. Söz konusu maliyet bedelinden yapılacak indirimler ile ilgili Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında bulunan hükümler haberimizde...

Apartman inşaatı maliyeti 2020!

2020 yılı için uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri dün itibariyle belli oldu. Peki, apartman inşaat maliyet bedeli 2020'de ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti 2020...

Apartman inşaatı maliyeti 2019!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri de geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki, apartman inşaat maliyet bedeli 2019'da ne kadar oldu?

Antalya Kepez kentsel dönüşüm ihalesi 16 Ağustos'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Antalya İli Kepez İlçesi'nde kentsel dönüşüm alanı olan arsa üzerinde kat karşılığı yapım işini ihale ediyor. İşin maliyet bedeli 115 milyon 908 bin TL olarak belirlendi.

Tek-Art İnşaat Sefaköy projesi 150 milyona mal olacak!

Tek-Art İnşaat'ın Sefaköy Halkalı Caddesi'nde hayata geçireği projesinin yaklaşık maliyet bedeli 150 milyon TL olacak...

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018!

Bir evin inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018 ne kadar?

Emlak vergisinde inşaat maliyet bedelleri 2018!

Emlak vergisinde inşaat maliyet bedelleri 2018 bugün açıklandı. Peki, inşaat maliyet bedelleri ne kadar arttı?

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Emsal kira bedelinin uygulandığı haller!

Emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5’i olarak hesaplanıyor. 300 bin liralık bir gayrimenkulün emsal kirası 15 bin TL oluyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulandığı haller nelerdir?

Samsun İlkadım Belediyesi 11.3 milyon TL'ye inşaat yaptıracak!

İlkadım Belediye Başkanlığı, Samsun Saitbey Mahallesi Unkapanı Caddesi'nde bulunan arsada ticaret+konut inşaatı yaptıracak.Tahmini inşaat maliyet bedeli 11 milyon 308 bin TL olarak belirlendi.

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Ev inşaat maliyeti hesaplama 2017!

Ev inşaat maliyeti hesaplamalarında kullanılan metrekare maliyet bedeli her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. İşte ev inşaat maliyeti hesaplama 2017 örneği..

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Niğde Üniversitesi'ne öğrenci yurdu yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Fertek Köyü, Niğde Üniversitesi Kampüs Yerleşkesi'nde kat karşılığı öğrenci yurdu inşaatı yaptıracak. İşin tahmin edilen inşaat maliyet bedeli 33 milyon 224 bin 141 TL.

maliyet bedeli emlak vergisi indirimi Haberi

maliyet bedeli emlak vergisi indirimi

Maliyet bedelinden emlak vergisi indirimi! 

Birden çok katlı binalarda 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzüğün 19 ve 20 nci madde hükümlerine göre hesaplanan maliyet bedelinden belli oranlarda indirim uygulanıyor.


Maliyet bedelinden yapılacak indirimler:

Madde 21 – Birden çok katlı binalarda, 19 ve 20 nci madde hükümlerine göre hesaplanan maliyet bedelinden, bodrum katlar için derinlik derecesine göre % 10 - 15, zemin katlar için % 3, dördüncü katlar için % 2, beşinci katlar için % 3, altıncı ve daha yukarı katlar için % 4 oranında indirim yapılır. 


Katlar, yapı ruhsatiyesinin eki belediyece tasdikli yapı projesine, sahipleri tarafından proje gösterilemeyen yapılarda 

ise imar mevzuatına uygun olarak tespit edilir.


Maliyet bedeline yapılacak ilaveler:

Madde 22 – 19...