29 / 06 / 2024

Maltepe Cami çevre düzenleme çalışmaları

Maltepe Cami çevre düzenleme çalışmaları

Bursa’ya yeni yollar kazandırmak hedefiyle her gün bir binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde musalla taşı bile bulunmayan bir camiyi avlu, şadırvan ve cenaze kaldırılabilecek ekipmanlara kavuşturmak için düğmeye bastı.

TOKİ Tuzla ve Maltepe projelerindeki 6 bin 746 konutun teslimleri başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tuzla ve Maltepe projesinde teslimler başlıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulselam Karadağ tarafından kuruldu.

Maltepe Atışokulu Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli Maltepe İlçesi Atışokulu Mahallesi Muhtelif Parseller ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Çevre Düzeni Planı ve İmar Planı Değişkliği askıya çıkarıldı.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Bursa Hamitler Hizmet Binası törenle açıldı!

Bursa’da modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen hizmet binası ve cami çevre düzenlemesi gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi yarın!

Mardi Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi 23 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 23 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Kayseri Cami Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cami Kebir kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Millet bahçesi noktasında Melikgazi ve Kocasinan millet bahçelerinde projelendirme çalışmalarında son safhaya geldik" dedi.

Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Başıbüyük Mahallesi, Muhtelif Parsellere İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Kaptan ve Mert Topcuoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Murat Kurum'un talimatıyla Cami Tasarımı Fikir Yarışması düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile camilerin daha estetik, erişilebilir, sağlam ve çevreye duyarlı olabilmesi amacıyla "Cami Tasarımı Fikir Yarışması" düzenleniyor.    

Maltepe Cami çevre düzenleme çalışmaları Haberi

Maltepe Cami çevre düzenleme çalışmaları


Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir bir Bursa çalışmaları kapsamında şehirdeki tüm kördüğüm noktalarını birer birer çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bursa’ya yeni yollar kazandırmak hedefiyle her gün bir binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde musalla taşı bile bulunmayan bir camiyi avlu, şadırvan ve cenaze kaldırılabilecek ekipmanlara kavuşturmak için düğmeye bastı. Bu nedenle kamulaştırılan 76 metrekarelik 4 katlı bir binanın yıkım işlemleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de katıldığı törenle başlatıldı.


Bursa’yı tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir standartlara çekmek için gece gündüz gayret sarf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Maltepe Camii’nin de bu kapsamda ele alındığını kaydetti. Yapılacak yeniliklerle Maltepe Camii’nin abdest alınabilecek imkanlara, ihtiyaçların giderilebileceği avluya sahip olacağını, cenazelerin kaldırılacağı musalla taşının...