03 / 05 / 2024

Mamak Çöplüğü imar

Mamak Çöplüğü imar

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 3.880 konut inşa edilecek!

Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak yeniden imar ediliyor.

Yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar!

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. İşte yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar..

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 7.etap imar planı askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 7.Etap nazım ve uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 6.etap imar planı askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 6.Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 1.etap imar planı askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1.Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğü imar planı askıda!

Ankara Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğüne ilişkin olarak hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Yeni Mamak 5.etap imar planı değişikliği askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5.Etap, 51599 ada 1,5 ve 6 parseller ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri askıya çıktı...

Mamak Şehit Cengiz Topel'de tapu sevinci!

Mamak Belediyesi, Şehit Cengiz Topel Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması sonucu evleri boşaltılan vatandaşlar için gerekli imar çalışmalarını tamamladı ve tapularını teslim etti.

Mamak Başak Mahallesi'nde tapu sevinci!

Mamak Başak Mahallesi’nde 33 hektar alan üzerinde yapılan ve bin vatandaşı ilgilendiren imar değişikliğinin ardından hak sahipleri tapularına kavuştu.

Mamak Çöplüğü imar Haberi

Mamak Çöplüğü imar

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı. Söz konusu alanla ilgili kararın gerekçesini soran Yılmaz, "Bölgedeki yeşil alan oranı OECD ülkelerinin 1/7'si civarındayken, o bölgenin park alanı olmaktan çıkarılmasının bahsi geçen alanın etrafındaki mahallelerin siyasi eğilimleri ve demografik yapısı ile bir ilgisi var mıdır?" diye sordu. 


Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 18.76 metrekare iken, Mamak'ta bu oranın 7.97 metrekare düzeyinde bulunduğunu belirtti. Yılmaz, eski çöp dökme alanının alınan karara rağmen yeşil alan yerine ticari alan olarak kullanıma açılmasının Anayasa'nın "herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama...