02 / 05 / 2024

Mamak gecekondulaşma

Mamak gecekondulaşma

Andy-Ar'ın Ankara'da yaptığı 'Yerel Yönetimler Performans' araştırmasında en başarılı ilçe başkanları arasında yer alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile konuşuldu. Akgül, Mamak'ı yeniden inşa ettiklerini vurguladı.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

O ilde 3 adet 3+1, 1 adet 4+1 konut ile 5 adet mağaza satılıyor! 215 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara ili, Mamak ve Çankaya ilçelerinde yer alan 4 adet konut ile 5 adet mağazayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ankara Mamak'ta konut mağduru kalmayacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mamak'ta 7 bin 21 iskan 6 bin 401 ruhsat verildi!

Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımların atıldığı Mamak’ta ev ve iş yeri sahiplerinin yüzü gülecek adımlar atılıyor.

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Mamak'ta çarpık yapılaşma 2023’e kadar bitecek!

Mamak Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Mamak İnciyaka Ankara fiyat listesi!

2019 yılı içerisinde teslimlerin gerçekleşeceği İnciyaka Ankara projesi daire ve cadde mağazalarından meydana geliyor. Mamak İnciyaka Ankara fiyat listesi 449 bin TL'den başlıyor.

Mamak Belediyesi'nden arsa devrimi!

Mamak’ta uzun yıllar gecekonduda oturan ancak tapu sahibi olamayan vatandaşlar mağdur edilmeyecek. Söz konusu kişiler uygun kredi imkânı ile ileride kendilerini modern bir ev sahibi yapabilecek oranda arsanın sahibi olabilecek

Mamak’ta konut teslimleri devam ediyor!

Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesinde bugüne kadar 9 bin 538 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 6 bin 700 gecekondunun yıkıldığı projede 3 bin 525 dairenin kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edildi

TOKİ Mamak Kusunlar Konutları için ödemeler yapıldı!

Mamak'taki TOKİ Kusunlar'dan, 480 konut için uzlaşma sağlandığını bildiren Gökçek, tapu devrini Büyükşehir'e yapan vatandaşların mülk bedellerinin geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldığını söyledi.

Mamak gecekondulaşma Haberi

Mamak gecekondulaşma

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Göreve geldiğim günden itibaren 'Halka hizmet hakka hizmettir' anlayışını ilke edinerek çalışıyorum" dedi.



MUTLU ÇOCUKLAR 


Mesut Akgül, 2009'dan bu yana yürüttüğü başkanlık dönemini ve projelerini anlattı. Akgül, "Mamak gençlerin, sporun, kültür-sanatın ve modern hayatın şehri olacak. Bu ilçede yaşayan çocukların mutlu büyümesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu. 



ÖNCELİK EĞİTİME 


Mamak'ın iki üniversiteye evsahiplıği yapacağını belirten Akgül, üniversitelerin ilçenin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Akgül, ''Özellikle eğitime yönelik yatırımları önemsiyorum. 13 bilgi evimizde çocuklarımıza ücretsiz dersler veriyoruz" dedi. 



KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLÇENİN ALGISINI DEĞİŞTİRDİ


Mamak çöplüğü, askeri cezaevi ve gecekonduları ile anılar evi ve gecekonduları ile anılan, çözüm üretmek yerine çaresizlik ve imkansızlığın ortaya konulduğu bir ilçeydi." 


"Bütün zorluklara göğüs gerdik. Halkımızın ortak gayret ve fikirleriyle gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projeleri...