28 / 04 / 2024

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.



Bilim insanları İstanbul’da muhtemel bir deprem riskine karşı uyarılarda bulunurken, tüm dikkatler kentsel dönüşüm çalışmalarına çevrildi. Dönüşümde öncelikli problemlerden birinin gecekondulaşma olduğuna vurgu yapan Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, “Gecekondu problemini çözmeden kentsel dönüşümü çözmek çok zor” şeklinde konuştu. Piyalepaşa’da 4-5 sene uğraştıklarını belirten Yücel, “Herkesle bir bir konuştuk. Yazın bile kalan yaklaşık 25 gecekondu ile görüşmeler gerçekleştirdik” dedi. Finansman konusu hakkında da konuşan Yücel, uzayan sürecin de bir maliyet olduğunu aktardı.

 Kaan Yücel: Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, Piyalepaşa Çarşı’nın açılışına yönelik gayrimenkul editörleriyle düzenlenen toplantıda konuşma yapan Yücel, içerisindeki ev, ofis, çarşı, otel, sanat galerileri ve gastronomi alanlarıyla bütünlüklü bir yaşam merkezi olan Piyalepaşa İstanbul’un kalbinin Piyalepaşa Çarşı’da atacağını ifade etti. Piyalepaşa İstanbul Projesi’nin ikinci etabı olan Piyalepaşa İstanbul Premium’un çarşısının da Piyalepaşa Çarşı’ya ilave edildiğinde ortaya toplam uzunluğu 1 km’yi aşan bir alışveriş sokağı çıkacağını kaydeden Yücel, “İlk fazdaki toplam kiralanabilir bölgemiz olan 22 bin 500 metrekarenin şimdiden yüzde 85’i doldu. Piyalepaşa Çarşı’da bugün içlerinde 8 çağdaş sanat galerisi ve 2 bin 500 metrekarelik Han Piyalepaşa’nın da bulunduğu tam 62 ticari ünite var. 2’nci fazda Piyalepaşa Çarşı’ya 14 bin 500 metrekarelik bir ticari alan daha ek olarak gelecek. İkinci fazda yine mağazalar, lokantalar, çocuk oyun alanları bulunurken, buna ilaveten Residence Inn By Marriott ve Courtyard by Marriott konseptli otellerimiz, çok amaçlı sanat salonlarımız da bulunacak” değerlendirmelerinde bulundu.

YERLİ VE YABANCI ALIMI YÜZDE 50-50

Konut projelerine yerli ve yabancı ilgisinin sürdüğünü söyleyen Yücel, “Akatlar’da satışa çıkan projemizin yüzde 50’sini yerli, yüzde 50’sini yabancı konut yatırımcıları aldı” şeklinde konuştu. Yücel, Piyalepaşa’dan sonra Hacıhüsrev’e ilişkin projeleri olup olmadığı konusunda şu an için bir netlik olmadığını söyledi.

 Kaan Yücel: Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!

MALİYET MACARİSTAN’A YAKLAŞTI

Konut sektöründeki maliyet artışları ilgili olarak da konuşan Yücel, “Maliyetlerimiz 5 senede TL bazında 10 katına çıktı. İnşaat maliyetlerini her zaman 500-600 dolar alırdık. Artık yeni projelerde 1.100-1.200 dolar olarak alıyoruz. Macaristan’da Piyalepaşa’yı yapıyorduk. Burada 600 dolara yaparken, Macaristan’da 1.100 euroya mal ediyorduk. Şimdi Macaristan’da 1.300 euroya mal ediyoruz. Burada ise 1.200 dolara mal ediyoruz. Hem de 1,5 yıl gibi bir zamanda. Artık Avrupa gibi işçi ve malzeme bulmakta zorluk çekiyoruz. Mesela kalıpçı, demirci bulamıyoruz” dedi.

Bakan Özhaseki’den deprem konutları açıklaması! Konutlar ne zaman hazır olacak?

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan  İzmir  depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Kahramanmaraş depremlerinde herkesi şoke eden detay! Duyanların ağzı resmen açık kaldı!


Geri Dön