27 / 04 / 2024

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...



Sosyal medya hesabı X’ten meydana gelen depreme yönelik paylaşım yapan Prof. Dr. Görür, depremin meydana geldiği İzmir’in Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde geçmiş dönemde de bir deprem olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları şu şekilde:

''Zafer-Buca/İzmir’de 4,0 büyüklükte deprem meydana geldi. Aynı bölgede aynı büyüklükte bir deprem de 01 Ekim 2023 tarihinde yaşanmıştı. Deprem  İzmir  ve Dağkızılca Fayları arasında yaşandı. Bu faylar Gediz Grabeni’nin güney sınırında yer alan fay distemimin bileşenleri.''

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Öte yandan, Jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’da yaşanan deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Prof. Dr. Ercan, “Dün gece 23.53’de İzmir, Buca, Zafer’de, 12 km odak derinliğinde, Tuzla kırığında meydana gelen M4,0 büyüklüğündeki küçük deprem ürpertmiştir. Tuzla kırığı gerilmektedir ve ayrıca, M6’ya varan depremler üretebilir. Fakat köy evleri haricinde yıkıcı olacağını sanmıyorum. Sağlam yerde, sağlam konut” değerlendirmelerinde bulundu.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

DEPREM ANINDA NE YAPMAK GEREKİR?

AFAD, resmi internet sitesinden yayımladığı bir yazıyla deprem anında neler yapmak gerektiğini duyurdu: Yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Asla panik yapmayın.

Sabit olmayan dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durun.

Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına ya da dolgun ve hacimli koltuk, kanepe ve bunun yanı sıra, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek ya da uzanarak kendinize hayat üçgeni oluşturun. Başınızı iki elinizin arasına alarak ya da bir koruyucu (yastık, kitap gibi) malzemeyle koruyun. Sarsıntı geçene kadar bekleyin. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, baş ve enseyi koruyacak biçimde KAPAN, düşmemek için sabit bir yere TUTUN hareketini gerçekleştirin. Deprem esnasında sarsıntı durana dek olduğunuz yerde kalın.

Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı ya da armatürü gibi üzerinize düşecek her çeşit eşyadan uzak durun.

Sarsıntı başladığı anda yataktaysanız olduğunuz yerde kalın. Üzerinize düşecek ağır bir eşya yoksa bir yastıkla başınızı muhafaza edin. Eğer varsa en yakındaki güvenli alana geçin.

Size yakın çok sağlam ve ağırlığa dayanıklı bildiğiniz bir kapı değilse kapıyı asla kullanmayın. Çoğu iç mekân kapısı basitçe inşa edilmiştir ve sizi muhafaza etmekten uzaktır.”

Son dakika! İzmir’de 4 şiddetinde deprem!

TOKİ'den konut almak isteyenlere müjde! 2 bin 546 TL taksitle konut satılacak! İşte ödeme planları...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!


Geri Dön