10 / 08 / 2024

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika Çanakkale uyarısı! Deprem olacak! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika Çanakkale uyarısı! Deprem olacak! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Çanakkale depremiyle ilgili son dakika uyarısı geldi. Ercan ''depremler olacaktır'' diyerek sağlam yapılaşmanın önemini vurguladı.



Ülke genelinde son günlerde peş peşe depremler meydana geldi. En son deprem dün Antalya'da 4,5 şiddetinde meydana gelirken uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geldi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından Çanakkale'yi işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, ''Afrika’nın Ege Yayı boyunca kaktırma hızı artmış, depremler Girit-Rodos-Fethiye kuşağında, ayrıca Teke Yarımadasından Çanakkale’ye dek depreşmeler yeri kırmayı zorlamaktadır. Depremler olacaktır.'' dedi fakat ivedi bir uyarı için veri olmadığına da dikkat çekti.  

Ercan, depremlere karşı sağlam yapılaşmaya vurgu yaptı. İşte Ercan'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan
Afrika’nın Ege Yayı boyunca kaktırma hızı artmış, depremler Girit-Rodos-Fethiye kuşağında, ayrıca Teke Yarımadasından Çanakkale’ye dek depreşmeler yeri kırmayı zorlamaktadır. Depremler olacaktır. Ancak İvedi bir uyarı için veri yok. Sağlam yerde sağlam yapı güvencedir.

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Kaş depremini değerlendirdi! Fethiye-Burdur zonu ile devam ediyor!

Geri Dön