29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi uyarısı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi uyarısı!

Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da yarın 7,5 büyüklüğünde deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.



50 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra yaralar sarılmaya çalışılırken Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremi ile ilgili de önemli uyarılar yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dan İstanbul depremi uyarısı!

Yaptığı açıklamada İstanbul'da bilim insanlarının deprem zamanı konusunda ayrı fikirler ortaya koyduklarının sorusunu cevaplayan  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, her ne kadar deprem zamanı konusunda farklı düşünülse bile yarın 7,5 büyüklüğünde deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Övgün Ahmet Ercan, zaman konusunda kimsenin iddialı olamayacağını kaydederek, görüşler farklı olabilir ama yarın deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Ahmet Ercan açıklamasında, İstanbul'da Bakırköy, Zeytinburnu, Bağcılar,  Sefaköy,  Esenyurt, Küçükçekmece, Güneşli, İkitelli, Esenler, Mecidiyeköy, Ortaköy, Kuruçeşme, Üsküdar, Ferahevler, Kuruçeşme, Dolapdere, Okmeydanı, Eyüp, Kağıthane'de yapılar, Antakya'dakilerden güçlü olmadığını söyledi.


Geri Dön