28 / 04 / 2024

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

Eylül ayında konut satışları yüzde 15 oranında düşerken, kira fiyatlarında da aylar sonra ilk defa düşüş yaşandı. Peki, fiyatlardaki düşüşün sebebi ne ve düşüş devam edecek mi? Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş, konuya ilişkin tüm merak edilenleri cevapladı.



Konut satışı düşerken, mülk sahipleri konutunu satmaya değil kiralamaya yöneldi. Konutta aylar sonra ibre ilk defa tersine döndü ve kira fiyatları bu defa gerilemeye başladı.

Uygulanan yaptırımlar, arz-talep dengesini etkiledi ve satışlar düşüş yaşandı. Ev sahipleri konutlarını satmaya değil, kiralamaya yöneldi. Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş’a göreyse kira fiyatlarındaki gerileme devam edecek.

 Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

CNN Türk’ten Merve Tokaz’ın haberine göre, Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Biliyorsunuz, 1 Eylül tarihinde fahiş fiyatlara karşı ceza uygulandı. 600 kişiye uygulanan 55 milyon TL'lik ceza söz konusu. Bunun üzerine 1 Kasım tarihinde başlayacak e-devlet sistemine uyumlu emlak siteleri piyasada etki oluşturdu. Birinci eldeki şu an satış adetlerinde düşüş yaşanıyor. Birinci elde 2022 yılına göre yüzde 15 oranında, ikinci elde yüzde 6 oranında, ipotekli satışlarında da yüzde 50 oranında bir düşüş söz konusu. Konut sahipleri artık konutlarını kiralamaya karar verdiler. Hal böyle olunca, sitelerdeki arzın yükselmesine ve fiyatların düşmesine sebep oldu. Ayrıca, şunu söylemek isterim: Kiralık fiyatlarda yüzde 4 oranında bir düşüş yaşandı. Düşüş biraz daha devam edecek. Bu durumda ne yapacaksınız? En azından konutu satamayınca kiraya vereceksiniz. Şöyle düşünün: Önceden bir blokta bir kiralık daire varken şu an 5 daire var. Bu durumda ne olacak? Tabii ki fiyatlar düşecek” ifadelerini kullandı.

 Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

EN ÇOK KONUT ARANAN İL İSTANBUL

Öte yandan, yapılacak incelemelere göre, en çok konut aranan il İstanbul oldu. İstanbul’u  Ankara  ve  İzmir  izledi.

İstanbul’da ise en çok konut aranan ilçe Beylikdüzü olarak gerçekleşti. Beylikdüzü’nü de sıralamada İzmir’in Buca ilçesi ve daha sonra ise Ankara’nın Çankaya ilçesi takip etti.

TOKİ'den konut almak isteyenlere müjde! 2 bin 546 TL taksitle konut satılacak! İşte ödeme planları...

Akaryakıtta yılın son indirimi! Araç sahipleri depolarını dolduracak! Haberi alan benzin istasyonlarına koşacak!

Bakan Özhaseki resmen açıkladı! Deprem bölgesinde buna geçit yok!


Geri Dön