23 / 08 / 2024

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat kira tespit davasında 6 kritik maddeyi açıkladı!

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat kira tespit davasında 6 kritik maddeyi açıkladı!

Avukat Tarık Çakmak kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira tespit davasıyla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli 6 maddeyi açıkladı.



Kira tespit davası, kira bedelinin yasal düzenlemelere uygun olarak yeniden belirlenmesi gerektiği veya taraflflar arasında yeni kira bedelinin belirlenmesinde anlaşma yaşandığında başvurulan bir hukuki süreçtir. Fakat bu süreçle ilgili ev sahibi veya kiracılar zaman zaman yanlış bilgi edinilebiliyor. Ünlü Avukat Tarık Çakmak kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira tespit davasıyla ilgili dikkat edilmesi gereken en kritik noktaları sosyal meyda hesabı X'ten açıkladı. İşte kira tespit davasıyla ilgili önemli o 6 hap madde....

Av.Tarık Çakmak @avtarikcakmak

KİRA TESPİT DAVASI - HAP BİLGİLER

1) Eğer ki dava açmadan önce kiracıya ihtarname gönderip kira bedelini X TL'ye artırmasını talep ettiyseniz, bu bedele bağlı kalmadan kira bedelini yükseltip/düşürüp davanızı açabilirsiniz.

2) Kira bedeli hususunda, afaki rakamlar istemenin gereği yok, %10 ila 20 arasında hakkaniyet indirimi yapılarak kararlar veriliyor. Karşı vekâlet ücreti ile karşılaşmamak adına miktarı iyi belirlemeniz gerekmektedir.

3) Sözleşme örneği istendiğinde 3. kişilerden kira kontratı örneği alırsanız bu kira kontratlarının her iki tarafından yazılı muvafakat almanız gerekmektedir, aksi halde KVKK gereği büyük cezalarla karşılaşabilirsiniz.


4) Güncel kira sözleşmesi bulunamıyorsa bu hususu delil dilekçenizde belirtip güncel ilan sitelerinden emsal kira bedellerini dosyaya sunabilirsiniz.

5) Dava külfetli bir dava olduğundan müvekkil ile görüşürken dava masraflarının yüksek olduğunu belirtmenizi öneririm.

6) Kira tespit davasi sonunda, eksik kalan kira farklarının icra edilebilmesi için kararın kesinleşmesi şarttır.

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!

Ev sahibi, emlakçı ve kiracılara kötü haber! Kira tespit davasında doğru bilinen yanlış ortaya çıktı!

Geri Dön