29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki’den deprem konutları açıklaması! Konutlar ne zaman hazır olacak?

Bakan Özhaseki’den deprem konutları açıklaması! Konutlar ne zaman hazır olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel dokusunu muhafaza ederek ayağa kaldırdıklarını belirterek, "Depremden sonra hızla başladığımız inşa ve ihya çalışmalarımızda 39 bin 121 afet konutu ve köy evimizin yapımında sona geldik" dedi.



Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ımızı, tarihi ve kültürel dokusunu muhafaza ederek ayağa kaldırıyoruz. Kahramanmaraş'ta 82 bin 104 afet konutu, 30 bin 310 köy evi, 34 bin 504 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 146 bin 918 bağımsız bölüm inşa ediyoruz. Depremden sonra hızla başladığımız inşa ve ihya çalışmalarımızda 39 bin 121 afet konutu ve köy evimizin yapımında sona geldik. Yerinde Dönüşüm projemize de Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 40 bin 665 başvuru yapıldı. Başvurular ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Sağlam ve güvenli yapılarla; iklim dostu ve bunun yanı sıra, sıfır atık uyumlu, yeşil bir Kahramanmaraş inşa ediyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Özhaseki’den deprem konutları açıklaması! Konutlar ne zaman hazır olacak?

1.20 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

Öte yandan, düşük faizli konut kredisine ilişkin detaylar merak ediliyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konutu olmayan vatandaşlar yararlanabilecek.

Örneğin 5 milyon Türk Lirası’na kadar ekspertiz değeri olan bir ev için çekilebilecek kredi 2 milyon Türk Lirası bandındayken, yeni yapılacak düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80'lere çıkartılması olumlu olarak değerlendiriliyor.

Bakan Özhaseki’den deprem konutları açıklaması! Konutlar ne zaman hazır olacak?

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İlk kez konut alacak vatandaşlar için hayata geçirilmesi beklenen kampanya ile ilgili detaylar henüz belli olmadı. Beklenti ise kredi faizinin yüzde 1.20 oranına kadar düşmesi, vadenin ise 15 seneye çıkması.

Diğer taraftan, düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili ayrıntıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması planlanıyor.

Kampanyaya yönelik çalışmaların kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra konunun önümüzdeki günlerde TBMM’de yer alacağı tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili gelişmeler geldiği sürece haberimizde yer verilecek.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan  İzmir  depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Kahramanmaraş depremlerinde herkesi şoke eden detay! Duyanların ağzı resmen açık kaldı!

O belediye 4 arsa satacak! Hemen bakın!


Geri Dön