Bakan Özhaseki'den deprem konutu açıklaması: 1.240 yerde şantiyemiz var, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz
İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi açılış etkinliğinde yaptığı konuşan Bakan Mehmet Özhaseki yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini müjdeledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi açılış etkinliğinde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 6 Şubat 2024 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 14 ay geçtiğini, bu süre zarfında gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirdi.
Açıklamasında bugüne kadar yapımı tamamlanan 76 bin konut ve köy evinin anahtarlarının hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını yapacaklarını, her ay 10-15 bin konutu teslim etmeye davam edeceklerini söyledi.
Yaptığı açıklamada şu anda 1240 yerde şantiyenin olduğunu ve 110 bin kişinin çalıştığını kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, 4 bin 333 köyde depreme dayanıklı ev yaptıklarını dile getirdi.
Kentleri ve meydanları bölgenin mimarisine uygun biçimde inşa etmeye çalıştıklarını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, "Kentlerimizin altyapısı için Dünya Bankasının da içinde yer aldığı, Avrupa İmar Kalkınma Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı gibi kuruluşlardan temin etmiş olduğumuz 64 milyar TL'lik altyapı bedelini de o illerimiz ve hasar gören ilçe, beldelerimiz için hibe olarak veriyoruz. Oralardaki altyapıyı baştan sona inşa ediyoruz." dedi.
Ülkemizi iklim değişikliğinin meydana getireceği hasarlardan korumak amacıyla gayret ettiklerini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, "Son 1-2 senede Karadeniz'de yaşanan seller, ülkemizin güneyinde, batısında meydana gelen yangınlar, heyelan tehlikesi, kuraklık gibi benzer iklim değişikliğinin meydana getirdiği hasarları hep beraber izliyoruz." diye konuştu.
Bakan Mehmet Özhaseki, Birleşmiş Milletler raporlarına göre 2050 yılında 216 milyon insanın göç edeceğinin söylendiğine değinerek, söz konusu bu değişikliğin sürmesi halinde belli bölgelerde gıda krizlerinin başlayacağını kaydetti.
Ayrıca Türkiye'nin dünya kirliliğine etkisinin az olduğuna değinen Mehmet Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu kirletmede payı olan ülkeler de lakayıt biçimde davranmaya devam ediyor. Karbon emisyonlarını dikkate almadan aşırı biçimde üretmeye, vahşi şekilde piyasada satmaya, kendi ekonomilerini düzeltebilmek için tüm dünyayı tahrip etmeye pervasızca devam ediyorlar. İklim değişikliği neticesinde yaşanabilecek kötülüklerden korunabilmek için yapılan tüm mücadeleyi, bir taraftan kanuni yükümlülüklerle görev olarak görüyoruz ama bir taraftan da severek, isteyerek, adeta ibadet gibi yapıyoruz."
Milyonlara kötü haber! Yarından itibaren faturalara yansıtılacak!
İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?