17 / 05 / 2024

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ın 'bayram' havasında kutlanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve kısıtlanacak yolların listesi verildi.



dunya.com'da yer alan habere göre; Yapılan açıklamada, İstanbul'da yarın (1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü) metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama yapılacak. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün “Bayram” havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır."ifadeleri kullanıldı. Kısıtlama yarın 04.00'ten itibaren başlayacak. Deniz ve raylı sistem ise 05.30 itibarı ile kısıtlanacağı kaydedildi.

Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00’te, Deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibari ile başlayacak.

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren;

- M2 Yenikapı – Seyrantepe - Hacıosman ile  Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe Zincirlikuyu metronun duraklarının sefere kapatılacağı kaydedildi. 
- Kabataş-Taksim Meydan Füniküler hattının seferleri durdurulacak.
- İstiklal Caddesi üzerinde Nostalji Tramvay seferleri durdurulacak.
- Tünel Meydan - Karaköy arası Füniküler hattı seferleri durdurulacak.
- Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı İETT Otobüs duraklarının (Şişli istikameti ve Fatih istikameti olmak üzere çift taraflı) sefere kapatılması,
-  M11 Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro hattının Gayrettepe metro durağının sefere kapatılacak.
-  M7 İstoç - Yıldız metro hattının Kağıthane - Yıldız arası tüm metro (tüm giriş ve çıkış noktaları dahil) duraklarının seferleri yapılmayacak.
-  Bağcılar - Kabataş arasında çalışan tramvay hattında Topkapı istasyonunun son durak olarak tespit edilmesi, Topkapı - Kabataş arasında yolcu taşınmaması,
-  T5 Eminönü - Alibeyköy tramvay hattının Cibali istasyonu son durak olarak tespit edilmesi, Cibali - Eminönü arasında yolcu taşınmaması  durumu.
-  T6 Tramvay hattının Yenikapı istasyonunun son durak olarak tespit edilmesi, Yenikapı - Kazlıçeşme arasında yolcu taşınmaması durumu.

Deniz ulaşımında kısıtlanacak güzergahlar...
1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren;

Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınması, Ancak; Anadolu yakasından Avrupa yakasına “Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskeleleri ile Harem-Sirkeci arası” yolcu ve araç taşınmaması durumu.
- Adalar’a yapılan karşılıklı seferlerin devam etmesi hali.
- Eyüpsultan tarafına yapılan seferlerin devam etmesi hali.
Fakat, Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy sahil tarafına yapılan seferlerin iptal edilmesi.

TCDD ve DLH  Marmaray  Bölge Müdürlüğü;

- Marmaray Sirkeci İstasyonlarının çift taraflı kapatılacak.

FATİH İLÇESİ KAPANACAK YOLLAR

- Fevzi Paşa Caddesi (Yavuz Selim Caddesi kesişimi)
-  Macar Kardeşler Caddesi
-  15 Temmuz Şehitleri Caddesi
-  Vezneciler Caddesi
- Sahil Kennedy Caddesi (Kumkapı dönüşleri ve Sirkeci arası)
-  Ragıp Gümüşpala Caddesi
-  Reşadiye Caddesi
-  Cemil Birsel Caddesi
-  Ankara Caddesi (Ebu Suud Caddesi ve Sirkeci arası)
-  Atatürk Bulvarı
-  Unkapanı Köprü ve Galata Köprüleri
-  Gazi Mustafa Kemal Caddesi

 İstanbullular dikkat! 1 Mayıs ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

FATİH İLÇESİ ALTERNATİF YOLLAR 

- Sahil Kennedy Caddesi
- Haliç Köprü
- D 100
- Avrasya Tünel
- Namık Kemal Caddesi
- 10. Yıl Caddesi
- Vatan Caddesi
- Haliç Köprüsü
- Sahil Kennedy Caddesi

BEYOĞLU İLÇESİ KAPANACAK YOLLAR

- Tarlabaşı Bulvarı Refik Saydam Caddesi Şişli ve Unkapanı Köprüsü istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Şişhane Işıklar kapama noktası ile Taksim Divan Kavşağı kapama noktası arası)
- Turabi Baba Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kasımpaşa Meydan ile Refik Saydam Caddesi arası)
-  Kasımpaşa Bahriye Caddesi Piyalepaşa Bulvarı İstikameti trafiğe kapatılacaktır. (Turabi Baba Cadde kesişimi ile İplikçi Varyant arası)
-  Halıcıoğlu Okmeydanı Caddesi Tokaç Sokak Kavşağı’ndan trafiğe kapatılacak. Darülaceze Caddesi istikametine akım verilmeyecek.
-  Aslan Gazi Caddesi Alakoç Sokak ile Aylin Sokak kesişimi Darülaceze Caddesi istikameti kapatılacak.
-  Ömer Hayyam Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kurtuluş Caddesi kesişimi ile Tarlabaşı Bulvarı arası)
-  Turabi Baba Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kasımpaşa Meydan ile Refik Saydam Caddesi arası)
-  Sazlıdere ve Yedikuyular Caddesi Divan Kavşak istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Dolapdere Kavşak ile Divan Kavşak arası)
-  Mete Caddesi Taksim Akm istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Askerocağı Cadde kesişimi Işıklar Kapama Noktası ile Akm önü kavşak arası)
-  Bedri Karafakihoğlu Sok. Şehitler Tepesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Mete Kavşak kapama noktası ile Şehitler Tepesi arası)
-  İnönü Caddesi Taksim Akm ve Dolmabahçe Gazhane Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Akm önü kavşak ile Şehitler Tepesi ışıklar kapama noktası arası)
-  Tak-ı Zafer Caddesi trafiğe kapatılacaktır. (Akm kavşak ile Kazancı Yokuşu kapama noktası arası)
-  İstiklal Caddesi ve İstiklal Caddesi’ne bağlanan bütün yollar trafiğe kapatılacaktır. (Taksim Meydan ile İlk Belediye Caddesi kapama noktası arası)
-  Meşrutiyet Caddesi İlk Belediye Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Tepebaşı Işıklar kesişimi ile Beyoğlu Belediyesi arası)
-  İlk Belediye Caddesi trafiğe kapatılacaktır. (Meşrutiyet Caddesi Beyoğlu Belediye önü kapama noktası ile İstiklal Caddesi Tünel - Meydan arası)
-  Perşembe Pazarı Tersane Caddesi Karaköy Meydan ve Unkapanı Köprü istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan itibariyle)
-  Karaköy Kemraltı Caddesi Galata Köprüsü Eminönü istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan itibari ile)
-  Necati Bey Caddesi Dolmabahçeistikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan ile Tophane ışıklar arası)
-  Boğazkesen Caddesi İstiklal Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Defterdar Yokuşu girişi kapama noktası ile Yeni Çarşı Cadde girişi kapama noktası)
-  Defterdar Yokuşu Caddesi Cihangir istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Boğazkesen Cadde kesişimi ile Sıraselviler Caddesi arası)

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Valilik uyardı, İstanbul 'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. Peki hangi yollar kapalı?

İstanbullular dikkat! 24 Ekim 2023 Salı günü bu yollar kapalı olacak


 


Geri Dön