29 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! 24 Ekim 2023 Salı günü bu yollar kapalı olacak

İstanbullular dikkat! 24 Ekim 2023 Salı günü bu yollar kapalı olacak

Vatan Caddesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile genel provalar yapılacak. İstanbul Valiliği, genel provasının yapılacağı 24 Ekim Salı günü trafiğe kapatılacak olan yolları ve bu yollara alternatif güzergahları açıkladı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama kapsamında, normal şartlarda bugün yapılması planlanan Cumhuriyet Bayramı genel provası, Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve askeri personelin katılacağı Uzman Erbaş Seçme Sınavı'nın aynı güne denk gelmesi sebebi ile 24 Ekim Salı günü yapılacak. Bu nedenle, 24 Ekim Salı günü saat 06.00'dan akşam prova bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar bildirildi.

KAPALI OLACAK YOLLAR

Bu kapsamda kapalı olacak yollar şöyle belirtildi; Adnan Menderes Bulvarı'nda (Vatan Caddesi) gidiş ve gelişler trafiğe kapalı olacak..Yine D-100 kuzey ve güney istikametinden, Edirnekapı'dan, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri ile Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ve bu yollara çıkan tüm cadde ve sokaklarda trafik akışı olmayacak.

İstanbullular dikkat! 24 Ekim 2023 Salı günü bu yollar kapalı olacak

ALTERNATİF YOLLAR

Öte yandan, kapalı yollara alternatif olarak, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacağı kaydedildi. Trafik akışı yan yola yönlendirilecek. Bu yollara alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanımda olacak.

29 EKİM'DE TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhuriyet'imizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de toplu taşıma ücretsiz olacak. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemle yapılan tüm toplu taşıma hizmetleri ücretsiz yapılacak. Bu kapsamda, Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettep-İstanbul Havalimanı Metro seferleri 29 Ekim Pazar günü ücretsiz yapılacak.

29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz olacak

 


Geri Dön