28 / 04 / 2024

29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz olacak

29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı sistemle yapılan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



Cumhuriyet'imizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de toplu taşıma ücretsiz olacak. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemle yapılan tüm toplu taşıma hizmetleri ücretsiz yapılacak. Bu kapsamda, Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettep-İstanbul Havalimanı Metro seferleri 29 Ekim Pazar günü ücretsiz yapılacak.

 29 Ekim de toplu taşımalar ücretsiz olacak

CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL KAMPANYA!

Öte yandan İBB Kültür AŞ, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde başlattığı müze girişi kampanyası ile 100 gün boyunca yerli ziyaretçileri saat 11.00’e kadar ücretsiz ağırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını büyük bir coşku ile kutlamak ve İstanbul’un tarihî hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak amacıyla özel bir kampanya başlatııt. Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan kampanya kapsamında yerli ziyaretçiler 2 Ekim'den başlayarak yüz gün boyunca Miniatürk, Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni sabah 11.00’e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.

Tarihinin en geniş restorasyonuyla İBB Miras tarafından koruma altına alınan Yerebatan Sarnıcı; tarihin teknoloji ve sanatla buluştuğu bin alı yüz yıllık Şerefiye Sarnıcı; ziyaretçilerine İstanbul’un Fethi’ni bizlere yeniden yaşatan ve dünyanın ilk tam anlamlı panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi ile Türkiye’den ve Osmanlı coğrafyasından eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk’te geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için Radar İstanbul üzerinden alınan kodun girişte gösterilmesi gerekiyor.

Kampanyayla ilgili olarak; “Baş Komutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yüz yıl önce bizlere armağan ettiği Cumhuriyet’i yaşamanın ve yaşatmanın heyecanıyla müzelerimizde ücretsiz ziyaret kampanyası yapıyoruz. Buna göre işletmemizdeki müzelerde geçerli olmak üzere bu özel kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanından ve İstanbul’dan gelen misafirlerimizi kültürel ve tarihi harika bir yolculuğa çağırıyoruz. İstanbul’un zengin mirasını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı sunarak Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşmak istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Toplu taşımaya yüzde 40 zam! O ilde yaşayanlar dikkat! İndi bindi ücreti 60 TL oldu!


Geri Dön