28 / 04 / 2024

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.



5 Kasım Pazar günü, İstanbul Maratonu'nun heyecanı şehri sarmış durumda. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan bu büyük organizasyon, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden başlayacak ve İstanbul'un muhteşem manzaraları eşliğinde koşuculara unutulmaz anlar yaşatacak. Etkinlikle ilgili detayları merak eden birçok İstanbullu, 5 Kasım Pazar günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığını merak etmektedir. 

5 kasım İstanbul Maratonu için toplu taşıma ücretsiz mi?

5 Kasım sabahı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanabilmek için katılımcılar, göğüs numaralarını göstermeleri gerekecek. Ancak  Marmaray  hattı bu ücretsiz ulaşım hizmeti kapsamında yer almamaktadır.

Sporcular için sefer düzenlenecek

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden başlayacak olan yarışa katılan çipli sporcular için, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçiş sağlamak adına Şehir Hatları vapuru seferleri düzenlenecektir. Eminönü ve Kabataş iskelelerinden başlayacak olan bu seferler, Beylerbeyi'ne gitmek isteyen sporculara 07:00 ve 07:20 saatlerinde hizmet sunacaktır.

Ayrıca, yarışa katılan sporcuların Anadolu Yakası'na geçişlerini kolaylaştırmak adına Üsküdar Meydanı'ndan da otobüs seferleri düzenlenecektir. Bu seferler 07:00 ile 08:00 saatleri arasında sporcuların hizmetinde olacak ve yarışa katılacak olanları desteklemek için en uygun ulaşım seçeneği sunacaktır.

 5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

Koşucular için farklı ulaşım seçenekleri sunulacak

Koşuculara 45. İstanbul Maratonu'na ulaşım için farklı ulaşım seçenekleri mevcuttur. Sultanahmet'ten başlayarak maratonun başlangıç noktasına, yani Beylerbeyi'ne ulaşmak isteyen koşucular için ulaşım araçları kullanılacak.

Sultanahmet'ten maraton başlangıç noktasına gitmek isteyenler tramvayı kullanabilirler. Tramvayla Eminönü'ne gidip, ardından Eminönü'nden vapur ile Beylerbeyi'ne geçiş yapabilirler. Aynı zamanda Taksim'den başlayan koşucular için füniküler ile Kabataş'a ulaşabilirler. Kabataş'tan kalkan vapurlarla Beylerbeyi'ne ulaşım sağlayabilirler. Üsküdar Marmaray Durağı önünden kalkan ring seferleri de Beylerbeyi'ne gitmek isteyen koşuculara hizmet vermektedir.

İstanbul Yarı Maratonu 30 Nisan Pazar günü koşulacak! Maraton nereden başlıyor? İşte trafiğe kapanacak yollar!

N Kolay Yarı İstanbul Maratonu ne zaman, Maraton nerede koşulacak?

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 27 Nisan Pazar günü koşulacak!


Geri Dön