28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki deprem konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada salı günü biten evleri teslim etmeye devam edeceklerini belirterek, "75 bin evi teslim etmiş olacağız. Ondan sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz" dedi.



Yalova Belediyesi tarafından Altan Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri için verilen iftara katılım sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

500'E YAKIN HAREKETLİ FAY HATTI VAR

Yaptığı açıklamada  en büyük ikinci sorununun deprem gerçekliği olduğunu kaydeden Mehmet Özhaseki, deprem ülkesi Türkiye'nin bu anlamda gerekli önlemleri alması gerektiğini kaydetti. 

Bakan Özhaseki açıklamasında "Son yüzyıl içerisinde bizim karalarımızda ve denizlerimizde yaşanan 6 ve üzerindeki şiddetle ilgili tarif etmiş olduğumuz deprem sayısı 231. Yalnızca ana karamızda yaşanan yıkıcı deprem sayısı da artmış arkadaşlar. Ölen insan sayımız 130 bin ve şu anda hareketli 500'e yakın fay hattı var." dedi."

Bakan Özhaseki den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

6 Şubat depremi sonrası bölgede yürüttükleri çalışmalarla ilgili de önemli detaylara değinen Bakan Mehmet Özhaseki  şu ifadeleri kullandı: "Binden fazla şantiyemiz var. Binlerce konut yapıyor, yüz binlerce konut yapıyor. 3 bin 433 köyde şu anda çalışmalarımız sürüyor.  Çelik karkastan evler inşa ediyoruz. Konutların teslimatları da başladı. Bu salı günü inşallah yine devam edeceğiz biten konutlarımızı teslim etmeye. 75 bin konutu teslim etmiş olacağız. Daha sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz. Devlet olarak bizler, bu kardeşlerimize sahip çıktık. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da söz verdi. Bizler, o sözleri yerine getireceğiz Allah'ın izniyle. Değerli kardeşlerim, kıssadan hisse.

Şimdiden Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın da uzandığı Adalar segmenti kırılmak üzere. Bunu herkez biliyoruz. Bütün bilim adamları bunu söylüyorlar. Adalar'daki böyle bir kırılma, başta tabii ki megakent İstanbul'u çok yoracak. Kocaeli'yi, Bursa'yı etkileyecek ama Yalova'yı da etkileyecek. O zaman bize burada düşen tek şey, kentsel dönüşümü doğru bir biçimde gerçekleştirmek."

 

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!


Geri Dön