06 / 05 / 2024

mamaklı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

mamaklı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin düzenlediği 'İş Sağlığı ve Güvenliği' adlı panele katıldı. Akgül, iş sağlığı ve güvenliğinin, üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi....

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi geliyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde müteahhitlere getirilecek olan fiyat farkını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Müteahhitlere fiyat farkı yolda' başlıklı yazısı...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yaptığı açıklamada "Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı" dedi.

2021'in 5 ayında müteahhitlere 23 milyar TL ödeme yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kamunun aylık harcama verileri, kalem kalem hangi gider için ne kadar harcama yapıldığını gözler önüne serdi. Buna göre; Mayıs 2021'de müteahhitlere yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldı.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

Müteahhitlere ruhsat için teminat verme zorunluluğu geliyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, müteahhitlere ruhsat için teminat verme ve inşaatı tamamladığı oran kadar satabilme zorunluluğu konusunu kaleme aldı...

Müteahhitlere fiyat farkı ödeme müjdesi!

Kamu İhale Kurumu'ndan kamu müteahhitlerine müjdeli haber geldi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık kamu kaynaklı gecikmelerde müteahhitlere fiyat farkı ödemesi yapılması kabul edildi. 

mamaklı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi Haberi

mamaklı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (MİM-Der) düzenlediği 'İş Sağlığı ve Güvenliği' adlı panele katıldı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen panele Akgül’ün yanı sıra AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, MİM-Der Başkanı Sezai Mallı ve çok sayıda müteahhit katıldı. 


Mamak'ın, her geçen gün imar yönetmeliğine uygun modern ve sağlam binalara kavuştuğunu belirten Başkan Akgül, “Dönüşümün en önemli ayaklarından birisi özel müteşebbislerimiz, müteahhitlerimiz. Mamak’ta müteahhitlik camiası sizlerin sayesinde daha güvenilir. Mamak’ı hep birlikte güzelleştiriyoruz.” dedi. İş sağlığı ve güvenliğinin, iş kazalarını en aza indirme adına üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Akgül, “Müteahhitlerimiz işini yaparken çok dikkatli olmalı, ne onların ne de işçinin...