27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.



Kısa adı KENTSEV olan Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli kapsamında afetlere dayanıklı şehirler için hazırladıkları projeleri kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda konuşan KENTSEV Başkan Vekili Haldun Ersen, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin hemen akabinde acil bir aksiyon almak istediklerini söyledi

Türkiye genelinde 24 milyon bina bulunduğunu ve bunların yüzde 70'inin de riskli olduğunu varsayan Ersen, İstanbul’da ise 1.250 bin binanın 250 bine yakın kadarının ise acilen yıkılması gerektiğini hatırlattı.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

İstanbul için kentsel dönüşüm maliyetinin çok büyük olduğuna vurgu yapan Ersen, bu nedenle projelerde akılcı çözümler üretmeye çaba gösterdiklerini vurguladı. Ersen, kentsel dönüşümle ilgili Türkiye genelinde 500 milyar dolarlık bir maliyet oluşturduğunu vurgulayarak, “55 milyon insanın da risk altında olduğunu düşünürsek, bence en büyük maliyet bu. Yani olaya yalnızca maliyet olarak bakmamalı. Elbette bunun içerisinde kazançlar da var” diye konuştu. 

 


Geri Dön