29 / 04 / 2024

mamakta yapılan yol çalışmaları

mamakta yapılan yol çalışmaları

Ankara Mamak Belediyesi başlattığı örnek sokak çalışmalarını uygulamaya koydu. 600 metre uzunluğunda Mamak Çarşı içinde başlanan yenileme ve düzenleme çalışmaları en çok cadde üzerinde bulunan esnafı memnun etti....

Manisa Salihli ve Turgutlu'da yapılan yol çalışması TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Salihli ve Turgutlu ilçeleri arasında yapılan yol çalışmasını meclis gündemine taşıdı..

İşte yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeler!

Karayolları Genel Müdürlüğü yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeleri açıkladı. Yol yapım ve altyapı çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Keçi Adası'na yapılan inşaata çevrecilerden tepki!

Keçi adasına yapılan inşaatın çevreye zarar verdiğini belirten vatandaşlar, durdurulmasını istedi. Adadaki inşaata çevrecilerden tepki Marmaris Körfezi'ndeki Keçi adasındaki inşaat faaliyetleri, çevreci derneğinin tepkisine yol açtı.

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

Mardin’e yapılan yurt kampüsünün inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin’de yapılan yurdun inşaatı tamamlandı. Yurt binası kentin tarihi mimarisinin izlerini taşıyor. 750 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları!

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile ilgili esaslar, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Peki, müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları KDV'ya dahil mi?

1965 yılında, 1953 senesinden önce yapılan gecekondulara ruhsat verilmiş!

1953 yılından önce yapılan gecekondulara, Belediye tarafından İmar Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri çerçevesinde onarım için gerekli müsaade verilmiş. 1965 yılına kadar gecekondulara onarım ve tadilat ruhsatı verilmiyormuş.

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

Çevre İzin Ve Lisans Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.

mamakta yapılan yol çalışmaları Haberi

mamakta yapılan yol çalışmaları

Caddede yapılacak düzenlemenin hem çarşı içine estetik bir görünüm kazandıracağını hem de çarşı içinin daha düzenli bir hale geleceğini anlatan Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Örnek sokak çalışmalarını Mamak’ın farklı noktalarında uygulamaya başladık. Kent estetiğine büyük önem veriyoruz. Yeni bir kimlik kazandıracağımız cadde ve sokaklar vatandaşlar tarafından beğeniyle ve memnuniyetle karşılanıyor.” dedi. 


ESNAF MEMNUN


Fiziki etkenler nedeniyle çöken, kırılan ya da bozuk durumda olan sokaklarda eski asfalt sökülerek yerine ham maddesi klinker olan yer döşemesi uygulanıyor. İlçeye özel bir prestij kazandıracak örnek sokaklarda ayrıca dekoratif süs aydınlatmaları kullanılacak. Mamak Çarşı içinde bulunan esnaflar, “Mamak Çarşı için gerekli olan bir düzenlemeydi. Çarşı içi estetik bir görünüme kavuşacak hem bizim için hem de vatandaşlarımız için çok daha kullanışlı bir hale gelecek. Burası Mamak’ın merkez...