22 / 05 / 2024

MAN fabrikaları

MAN fabrikaları

MAN tarafından yapılan açıklamaya göre, Kamyon ve otobüs üreticisi MAN, Almanya'da yer alan tek otobüs fabrikasını kapatarak üretimini 1986 yılından beri faaliyet gösteren Ankara'daki fabrikasına taşıyacak.

Eber Gölü'ndeki fabrikalar çürümeye terk edildi!

TTKD Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Afyonkarahisar’daki Eber Gölü’nün çürüdüğünü söyledi. Gölün çevresinde bulunan fabrikalar ve 17 yerleşim alanının atıklarıyla çöp alanına dönüştürüldü.

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Kartal'daki fabrikalar okula dönüşüyor!

Kartal bölgesindeki fabrikalar, şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara yoğun bir talep gösteriliyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü başta özel okulların talebi arttırdığını söyledi..   

DYO Boya genel kurul bilgilendirme dokümanını yayınladı!

DYO Boya Fabrikaları sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre DYO Boya genel kurul bilgilendirme dokümanını yayınladı...

Türkiye Şeker Fabrikalarına ait 15 taşınmazın satışı yapıldı!

ÖİB, Türkiye Şeker Fabrikalarına (Türkşeker) ait 5 ildeki toplam 15 taşınmazı en yüksek teklifi veren kişi ve kuruluşlara satışına karar verdi. ÖİB'nin gayrimenkul satışıyla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye Şeker Fabrikaları, ÖİB ile 15 gayrimenkulünü sattı!

Türkiye Şeker Fabrikaları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile 15 gayrimenkulünü satış yöntemi ve pazarlık usulü ile sattı. Gayrimenkuller İstanbul Kadıköy, Konya, Kırklareli, Kırşehir ve Nevşehir'de yer alıyordu.

MAN denizdeki gücünü Boat Show'da sergileyecek!

Deniz motorları sektöründe, ileri teknolojisi, yüksek kalitesi ve üstün performansıyla dünya standartlarını belirleyen Alman devi MAN, yeni jenerasyon 'Common Rail' motorlarını Avrasya Boat Show'da görücüye çıkaracak...

Ataşman defteri nasıl doldurulur?

Plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı gibi hususların kaydedilmesi için kontrollükçe imzalanarak yükleniciye verilen defter olan ataşman defteri nasıl doldurulur?

Selçuk Şişman: AVM'ler sosyal yaşam merkezleridir!

Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman: "Türkiye'nin çeşitli kentlerinde kurduğu alışveriş merkezlerinde sosyal yaşam alanları inşa ettiğini belirterek, "AVM'lerimizde insanlar mutlu olsunlar istiyoruz" dedi.

Selçuk Şişman: AVM'ler sosyal yaşam merkezleridir!

Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman, Rönesans Gayrimenkul olarak Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kurduğu alışveriş merkezlerinde sosyal yaşam alanları inşa ettiğini belirterek, “AVM'lerimizde insanlar mutlu olsunlar istiyoruz'' dedi...

Şehir Hatları'ndan Barış Manço'yu anma seferi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, ölümünün 15. yılında Barış Manço için ücretsiz sefer yapacak. Her yıl sevenlerinin ilgi gösterdiği "Barış Manço'yu Anma Seferi"ne katılanlar, sahil boyunca İstanbulluları selamlayacak...

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

Erbaa'nın tuğla fabrikaları inşaat sektörüne hız katıyor!

Erbaa'da 1940'lı yıllarda ilkel yönetimlerle üretime başlayan tuğla fabrikalarında günün teknolojinse uygun olarak üretim yapılıyor. Tuğla yapımına özel hammaddenin bulunduğu ocaklardan kamyonlarla fabrikalara getirilen toprak birçok aşamadan geçiriliyor.

MAN fabrikaları Haberi

MAN fabrikaları

Kamyon ve otobüs üreticisi MAN, Almanya'daki tek otobüs fabrikasını kapatarak üretimini Türkiye'ye kaydıracak. 


MAN tarafından yapılan açıklamaya göre, firma 2015 yılının sonuna kadar otobüs üretim faaliyetlerini Almanya'nın Plauen kentinden taşıma kararı aldı. Fabrikanın taşınmasından etkilenecek 420 işçiye ise Volkswagen'in Almanya'daki birimlerinden birinde yeni bir pozisyon teklif edilecek, anlaşmanın detayları önümüzdeki bir kaç gün içinde belli olacak.


Açıklamada, fabrikanın taşınma gerekçesine ilişkin "Avrupa'da otobüs pazar hacmi tüm zamanların en düşük seviyesinde. Önemli hedef pazarlardaki kötü ekonomik durum ve lüks sektöründeki düşük talep sebebiyle Plauen'deki üretimi devam ettirmek artık ekonomik açıdan uygun değil" ifadelerine yer verildi.


Gelecekte üretimin Ankara'ya kaydırılacağı belirtilen açıklamada, "Starliner, Cityliner and Jetliner gibi şehirlerarası otobüsler ve yolcu vagonları daha önce Plaun'de üretiliyordu. Gelecekte bu, Neoplan Tourliner'in üretildiği MAN'ın Ankara'daki fabrikasında...