11 / 05 / 2024

Manastır Kültür Müzesi ziyaretçi sayısı

Manastır Kültür Müzesi ziyaretçi sayısı

Askeri İdadisi'nde 1896-1899 yılları arasında eğitim gören Atatürk'ün hatıralarını yaşatmak için oluşturulan ve günümüzde Manastır Kültür Müzesi olarak kullanılan okul binasının birinci katındaki anı odasında ziyaretçiler eksik olmuyor.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

İbrahim Ulusoy'dan Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin yapımı için 42.5 milyon TL'lik ihale!

Ataşehir Belediye Başkanlığı, Kemal Sunal Kültür Merkezi'ni arsa satışı karşılığı yaptırcak. Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin yapımı için ihaleye çıkıldı. 

Yenimahalle Macun'a kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’nde bulunan Macun Toki Blokları sakinlerine cami ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

Atatürk Kültür Merkezi yıkım sonrası havadan görüntülendi!

Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Atatürk Kültür Merkezi yıkım sonrası havadan görüntülendi.

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki imar hatası düzeltildi!

İstanbul Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ne verilen yapı kullanma izin belgesine aykırı şekilde yapılan imar planı değişikliği 12 yıl aradan sonra düzeltildi.

Bakırköy Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi ihalesi 15 Kasım'da!

Bakırköy Belediyesi tarafından Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi için yapılacak intifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletilmesi ihalesi 15 Kasım'da...

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sarnıç Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi. Toplam 2 milyon 297 bin liraya mal olan merkezin Kasım'da açılması planlanıyor.

Çankaya Mülkiye Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Kültür merkezine dönüştürülen Çankaya'daki Mülkiyeliler Birliği binasında sona gelindi. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak merkez açılış için gün sayıyor.

Yozgat Arkeoloji Müzesi yatırım programına alındı!

Yozgat’ta inşa edilmesi planlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür Bakanlığı tarafından yatırım programı kapsamına alındı. 2013'ten beri yapılmayı bekleyen proje için çalışmalara başlaanacak. 

Denizli Kültür Merkezi’ne 35 milyon TL yatırım yaptı!

Teknik Yapı tarafından inşa edilen ve ‘En iyi Sosyo-Kültürel projesi’ ödülünü alan ‘Denizli Kültür Merkezi’, 35 milyon liralık bir yatırım ardından açıldı. 

Manastır Kültür Müzesi ziyaretçi sayısı Haberi

Manastır Kültür Müzesi ziyaretçi sayısı


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün öğrenim gördüğü ve bugün müze olarak hizmet veren Makedonya'nın Manastır kentindeki Askeri İdadisi binasında, Ulu Önder adına "anı odası"na dönüştürülen sınıfa gelen ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşıyor. 


Osmanlı Devleti döneminde yaptırılan ve kentteki en önemli tarihi mimariye sahip eserlerden biri olan Askeri İdadisi'nde 1896-1899 yılları arasında eğitim gören Atatürk'ün hatıralarını yaşatmak için oluşturulan ve günümüzde Manastır Kültür Müzesi olarak kullanılan okul binasının birinci katındaki anı odasında ziyaretçiler eksik olmuyor. 


 "Atatürk 1899 yılında Askeri İdade'yi bu kışlada bitirdi" ibaresinin yer aldığı müzedeki "anı odası"nda, Atatürk'ün balmumu heykeli, büstü ve bazı kişisel eşyalarıyla, hayatı, katıldığı savaşlar, veciz sözlerini içeren bilgiler, fotoğraflar ve Atatürk ile ilgili Türkçe ve diğer dillerde yayımlanmış kitap, broşür ve dergiler sergileniyor. Odada, Atatürk'ün...