06 / 05 / 2024

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı gövde dolgusu

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı gövde dolgusu

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'da inşa edilen Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusuna başlandı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan projeyle, 24 bin 270 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı belirtildi.

TOKİ Manisa Ahmetli'de 3 bin 187 TL taksitle 3+1!

TOKİ'nin Manisa projelerinde yer alan konutların detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Manisa Ahmetli projesinde kaç konut inşa edilecek, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Manisa Ahmetli 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ Manisa projesi için düğmeye bastı! Manisa'ya 78 ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa'nın Ahmetli ilçesinde 78 yeni konut inşa edecek. İşte projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Manisa Doğtaş ve Kelebek mağazası açıldı!

Manisa ekonomisine katkı sağlayacak Doğtaş ve Kelebek mağazaları açıldı. Açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı da katıldı.

Manisa Ahmetli'ye yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ahmetli’nin kanalizasyon hattı olmayan Barbaros ve Ulu Camii Mahallelerinde hat döşeme çalışması yaparak vatandaşları büyük bir sıkıntıdan kurtardı.

Manisa Ahmetli'nin hafriyatı büyükşehir kontrolü altında!

Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgelerini almaya devam ediyor.

Manisa Ahmetli yatırımları 2017'de hız kazanacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, ilçe ziyaretlerini Ahmetli ile sürdürdü. Yalçınkaya, 2016 yılında Ahmetli’ye yapılan hizmetleri değerlendirdiklerini ve 2017 yılında yapımı planlanan projeler hakkında görüştüklerini dile getirdi.

Manisa Ahmetli yeni yollarına kavuştu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’de Hacıköseli ve Bahçecik Mahallelerinin yollarını kilit parke taşı döşeyerek yeniledi. Hacıköseli Mahallesine 25 bin metrekare, Bahçecik Mahallesine ise 17 bin metrekare kilit parke taşı döşendi.

Manisa Ahmetli'ye yeni yatırım müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hayata geçireceği projeleri yerinde incelemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ziyaret etti.

Manisa Ahmetli'nin yol standardı yükseliyor!

Ahmetli ilçesi Hacıköseli ve Bahçecik Mahallelerinin yolları Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kilit parke taşı döşenerek, yenileniyor. İki mahalleye toplamda 42 bin metrekarelik parke taşı döşeneceği ve çalışmalarda son aşamaya gelindiği belirtildi.

Manisa'nın yolları yeni yüzüne kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’de Dibekdere Mahallesi’ni karayoluna bağlayan güzergâhta, bakım onarım ve yama çalışmalarını sürdürdü. Kış mevsimi öncesinde yol, mevsim şartlarına uygun hale getirildi.

Manisa Büyükşehir'den Ahmetli'yi uçuracak projeler!

Manisa’yı marka kent haline getirmek için 13 bin 810 kilometrekarelik alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli ilçesinin çehresini değiştirecek projeleri üretmeye devam ediyor.

Manisa Ahmetli'deki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ahmetli ilçesi Hacıköseli Mahallesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yepyeni bir görünüm kazanıyor. Mahallenin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kilit parke taşı döşeme ve bordür yenileme işlemlerine başlandı.

Manisa Matdere ve Yaraşlı'ya yeni yol yatırımları!

Ahmetli ilçesi Matdere ve Yaraşlı Mahallelerinde, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü kilit parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Yenilenen yollar, mahallelere hem güzellik, hem de konfor kattı.

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı gövde dolgusu Haberi

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı gövde dolgusu

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'da inşa edilen Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusuna başlandı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan projeyle, 24 bin 270 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı belirtildi.


Ahmetli kent merkezinin 25 kilometre güneyinde bulunan Kelebek Deresi üzerine yapılan Ahmetli Kelebek Barajı'nın temeli, 3 Mart 2014'te atıldı. Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) tipinde projelendirilen baraj, temelden 60 metre yüksekliğinde inşa edilecek. Projede Nisan ayı sonu itibariyle baraj inşaatı kapsamında yapılacak olan 5.6 kilometre baraj ulaşım yolu ve kaya ocağı ulaşım yolu da tamamlandı. Dipsavak ve gövde sıyırma kazıları da sona erdi. Gövde imalatına başlandı. Bu ayın sonunda da yaklaşık 8 bin metreküp SSB gövde dolgusunun yapılması planlandığı belirtildi. Yetkililer, barajın tamamlanmasıyla 24...