28 / 04 / 2024

Manisa Çeşnigir Camii yıkım

Manisa Çeşnigir Camii yıkım

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Çeşnigir Camii’nin etrafında yer alan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme! Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın!

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 396 yeni konut müjdesi!

Manisa İli, Şehzadeler İlçesi 396 Adet Konut 14 Adet dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 396 yeni konut!

Manisa İli, Şehzadeler İlçesi 396 Adet Konut 14 Adet dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 4 Aralık 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

İhlas Madencilik'e Manisa Salihli'de işletme ruhsatı verildi!

Manisa Salihli'de bulunan 1 adet işletme ruhsatı işletme hakkının rödovans sözleşmesi yapılarak iştirak şirketi İhlas Madencilik'e devredilmesine karar verildi.

Manisa Şehzadeler'deki kamulaştırmalar hız kazandı!

Manisa Şehzadeler'de yer alan Çeşnigir Camii’nin çevresindeki kamulaştırma çalışmaları da hız kazandı.

Hacı Mahmut Camii yıkılmanın eşiğinde!

1716 yılında inşa edildiği tahmin edilen Konak'taki tarihi Hacı Mahmut Camii, ilgisizlik yüzünden yıkılmanın eşiğine geldi

KYK'dan Manisa Alaşehir'e 300 kişilik yurt!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Manisa Alaşehir'e 300 kişilik yurt inşa edecek. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yurdun Alaşehir ilçesi ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Manisa Çeşnigir Camii çevresindeki yapılar yıkıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Çeşnigir Camii’nin etrafında yer alan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Manisa Şehzadeler'de yıkım!

Manisa Şehzadeler'deki Çeşnigir Camisinin etrafında kamulaştırma yapılan alanda yıkım çalışması gerçekleşti. Çeşnigir Camisinin de tarihi dokusu da gün yüzüne çıktı.

Manisa Büyükşehir'de e-imar dönemi başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde e-imar dönemi başladı. Büyükşehir'de İmar Bilgi Sistemi kurulması çalışmaları tamamlanarak belediyenin resmi web sitesinde halka açıldı

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Manisa Çeşnigir Camii yıkım Haberi

Manisa Çeşnigir Camii yıkım


Şehzadeler ilçesi Çeşnigir Camii’nin etrafında yer alan ve imar planında yeşil alan içerisinde kalan taşınmaz Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak yıkımı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Emre Özünlü, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda, 1400’lü yıllardan günümüze kalan Çeşnigir Camii’nin etrafında yer alan ve imar planında yeşil alan içerisinde kalan taşınmazın Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırılması yapıldı. Bölgede yürütülecek olan kamulaştırma çalışmalarına  yaklaşık olarak 500 metrekarelik bir alanda kamulaştırma çalışması yapılıp 1 milyon TL kamulaştırma bedeli harcanmaktır. Bu çerçevede kamulaştırması yapılan 271 ada 13 nolu parseldeki taşınmazın Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla...