05 / 05 / 2024

manisa dere

manisa dere

Manisa'da yer alan 17 dere ıslah ediliyor. Yapılan etüd çalışmaları sonucunda Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde çalışmalar başlayacak.

Manisa Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı hayata geçiyor!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Irlamaz dere yatağının ıslahı sonrasında oluşturulan Irlamaz Vadisi Rekreasyon alanı, Manisa Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği muhteşem proje ile modern bir görünüme kavuşacak

Manisa Akhisar'ın 3 mahallesinde asfalt çalışması!

İl genelinde asfalt çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’ın Hamit, Çıtak ve Dağdere Mahallelerini birbirine bağlayan 13 kilometrelik yolda bakım, onarım ve yama çalışması yaptı.

Manisa Mareşal Fevzi Çakmak Deresi'ne beton!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Deresi’nde yaptığı temizlik çalışmasının ardından, uzun süreli çözüm amacıyla dere tabanını betonla kapladı.

Manisa Kırkağaç'ın yolları genişletiliyor!

Manisa Kırkağaç Demirtaş Mahallesi ile Dağdere Mahallesi arasındaki 3 kilometrelik yolda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yol bakım ve genişletme çalışması yapıldı.

Manisa Kavaklıdere'ye asfalt müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’e bağlı Kavaklıdere, Kurudere ve Horzumembelli mahallelerini birbirine bağlayan yolda asfalt uygulaması gerçekleştiriyor.

Manisa Turgutlu'daki sel baskınlarına önlem!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Irlamaz’daki dere taşkın sorununu çözüme kavuşturdu. MASKİ ve Turgutlu Belediyesi iş birliğiyle, Turgutlu’nun Irlamaz ilçesindeki dere taşkınlarının önüne geçmek için menfez çalışması başlattı.

Manisa Irlamaz Deresi yolu genişletildi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Turgutlu Irlamaz’daki dere taşkın sorununu çözüme kavuşturdu.

Manisa 114 Mahalle Projesi'nde son durum!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Manisa’nın 17 ilçesinde başlattığı altyapı çalışmalarını 114 Mahalle Projesi kapsamında devam ettiriyor. Proje 25 mahallede kanalizasyon, 15 mahallede içme suyu, 11 mahallede de dere ıslahı çalışmalarının ihalesine çıktı.

Manisa Kavaklıdere İtfaiye Müfrezesi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir ilçesinde vatandaşlara acil durumlarda anında müdahale edilebilmesi adına inşa edilen Kavaklıdere İtfaiye Müfrezesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Manisa'daki 17 dere ıslah ediliyor!

Manisa'da yer alan 17 dere ıslah ediliyor. Yapılan etüd çalışmaları sonucunda Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde çalışmalar başlayacak.

Manisa Çampınar Mahallesi'ndeki köprü yapımında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 yerel seçimlerinde köprü olmadığı için dere üzerinden traktör kasasında geçerek ziyaret ettiği Selendi’nin Çampınar Mahallesine verdiği köprü sözünü tuttu.

Manisa Yeregiren Deresi ıslah edildi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı ilçesinde bulunan Yeregiren Deresi’nde temizlik ve ıslah çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 800 metre uzunluğunda olan ve 8 bin metreküp malzeme kazılarak gerçekleştirilen dere ıslah çalışması, Köprübaşılıları memnu

Manisa Selendi Köprüsü'nün temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 yerel seçimlerinde köprüsü olmadığı için traktörle geçtiği Selendi'ye bağlı Çampınar Mahallesi'ne verdiği sözü tutuyor. Çampınar ile Dere mahallelerini birbirine bağlayan köprünün temeli atıldı.

manisa dere Haberi

manisa dere


MASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların tarım arazileri ve konutlara zarar vermemesi için dere ıslah çalışmalarına başladı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesine göre, “Derelerin ıslahını yapmak” Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında yer almaktadır. Bu sebeple, bölgede oturan vatandaşların olası can ve mal tehlikesini de önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, il genelindeki mahalleler gezilerek incelemeler yapıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak’ın da katıldığı etüd çalışmaları sonucunda, ilk etapta 10 mahallede temizlik, 13 mahallede ıslah, 12 mahallede ise korkuluk çalışması gerçekleştirilecek.

13 mahallede ıslah ve menfez çalışması

Projelendirme öncesi etüt çalışmaları neticesinde, taşkınlara sebebiyet veren derelerin ıslah edilmesi için gerekli önlemler alınıyor. Özellikle yağışlı havalarda yol geçişlerinde yaşanan sorunlara son vermek amacıyla başlatılacak...