05 / 05 / 2024

manisa müzeleri 2016

manisa müzeleri 2016

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Kiler GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı süresi uzatıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı uzatıldı.

Kiler GYO sermaye tavanı süresinin uzatılması için SPK'ya başvurdu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının, 2020-2024 yılları arasında (beş yıl) daha geçerli olacak şekilde uzatılması için SPK'ya başvurdu.

Kiler GYO sermaye tavanının geçerlilik tarihini uzatacak!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki sermaye tavanının 5 yıl daha uzatılması için başvuru yapacak.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı!

İBB tarafından yapımına 2016'da başlanılan ve Avrupa Yakası'nın önemli hatlarından olan İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı. İlk ray kaynağını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Tekirdağ'daki hizmet binası 2021 yılında tamamlanacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapımı tüm hızıyla devam eden Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Yapımına 2016 yılında başlana bina 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Menderes Devlet Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Yapımına 2016 yılında başlanan Menderes Devlet Hastanesi inşaatının durma sebebine ve ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Müzesi turizm faaliyetlerini canlandıracak!

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesinde bulunan binlerce eser yeni müzenin tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açılacağı günü bekliyor. Paha biçilemeyen birçok eserin yer aldığı Manisa'da yen müzenin açılmasıyla turizm faaliyetlerinin de canlanması planlanıyor.

Okmeydanı'na Göz Hastanesi geliyor!

İstanbul Okmeydanı'na Göz Hastalıkları Hastanesi geliyor. 9 katlı olacak Beyoğlu Göz Hastalıkları Hastanesi'nin yapım projeleri, 2016 yılında mimar Musab Kesgin tarafından çizilmişti. 

Hasanoğlu İnşaat, Kandilli'deki yurt binasını tamamladı!

Hasanoğlu İnşaat, yapımına 2016 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli yurt binasının inşaatını tamamladı.

manisa müzeleri 2016 Haberi

manisa müzeleri 2016

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak. Yaklaşık 80 yıllık geçmişe sahip olan mevcut Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin günümüz şartlarına yetersiz kaldığını dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "Mevcut müzemizin içinde 35 bine yakın arkeolojik ve etnografik tarihi eserimiz bulunuyor. Ancak bunların çok az bir kısmını sergileyebiliyoruz. Çünkü fiziki şartlar yetersiz. Arkeoloji bölümü kapalı durumda. Etnografya kısmının ise sadece bir bölümü açık. Bakanlığımız Manisa'ya yeni bir müze kazandırılması için gerçekten büyük bir çaba gösteriyor. Amacımız şehrimiz için önemli olan yeni müzeyi bir an önce kentimize kazandırmak. Artık yaşanan sorunların aşıldığını biliyoruz. Şimdi temelini atmak için gün sayıyoruz" diye...