04 / 05 / 2024

Manisa OSB osb kent projesi

Manisa OSB osb kent projesi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi bölge çalışanlarının artan konut ihtiyacını karşılamak için konut inşa edecek.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Manisa'da arazi bakıyor!

Alman otomobil devi Volkswagen yetkilileri Manisa OSB ve çevresinde arazi işlemleri için sahaya indi.

Manisa Salihli OSB 2. Etap'ta 24 firmaya yer tahsisi!

Manisa Salihli Belediye Meclisi 2019 yılının ilk meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda Manisa OSB 2. Etap'ta 24 firmaya yer tahsisi yapıldığı açıklandı.

Manisa Salihli OSB'de fabrika inşaatları yükseliyor!

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Aralık-2018 itibari ile en yüksek istihdam sayısına ulaşıldığı kaydedildi. 1. Etap’ta inşaatı devam eden firmalar tamamlanıyor.

Toyo Ink Group'tan Manisa OSB'ye 30 milyon liralık fabrika!

Japonya merkezli Toyo Ink Group, Türkiye'de yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Şirket, Manisa OSB'de 30 milyon liralık fabrika kurmaya hazırlanıyor.

2017'de 9 OSB'de teknik kolej açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmaları neticesinde geçtiğimiz yıl Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa (2.etap), Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB’lerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim bursu destekli 9 adet teknik kolej kuruldu..

Salihli OSB'nin 2. etabında 13 firmaya yer tahsisi yapıldı!

Manisa’nın Salihli ilçesi Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Müteşebbis Heyet toplantısı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa OSB çalışanları için 5 bin 500 konutluk proje geliyor!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi bölge çalışanlarının artan konut ihtiyacını karşılamak için konut inşa edecek.

Milas OSB'de arsalar devredilmeyecek!

Kaymakam Eren Arslan, Manisa Mila OSB'den sanayi parseli alacakların bunları bir başka kişi veya kuruma devredemeyeceklerini, kiraya veremeyeceklerini ancak kendi yatırımları için kullanabileceklerinin de altını çizdi.

Manisa Salihli OSB için yatırımcılar sırada!

Manisa Salihli OSB'nin 2. etabına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Sanayi parsellerinin yüzde 80'lik kısmı için 20 firma başvurdu.

Ege Bölgesi'nde OSB yatırımları hareketli!

Ege Bölgesi'nde OSB'lerde yatırım devam ediyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya'daki OSB'lerin bazılarında parsel arzı talebi karşılamıyor. Bölgedeki fabrika inşaatlarını sürdürüyor.

Ege'deki OSB'lerde yatırımlar artıyor!

Ege Bölgesi kentlerinde OSB’lerde yatırımları artıyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya’daki OSB’lerin parsel talebi sürüyor.

Manisa OSB osb kent projesi Haberi

Manisa OSB osb kent projesi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Yunusemre Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Manisa’da 10 bin konutluk yeni bir kent kuruluyor. 


Konut alanı Akgedik Toplu Konut Alanı ve Gürle Toplu Konut Alanı olmak üzere iki projeden oluşuyor. 


5 bin 500 konuttan oluşan ‘Gürle Toplu Konut Alanı’na OSB Kent adı verilecek. Buradaki konutlar Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile kurulacak.


Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya  “Akgedik projesi 750 milyon TL, Gedik projesi de yaklaşık 800 milyon TL olmak üzere yaklaşık 1.5 milyar TL’lik yatırım Yunusemre Belediyesi, TOKİ ve Manisa OSB işbirliği ile Manisa’ya kazandırılıyor” dedi.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi " Yunusemre yılda yaklaşık 10 bin kişilik göç alıyor. Bölgemizdeki sanayi bölgelerinde 65 bin kişi çalışıyor. Sanayi bölgelerindeki dar gelirli çalışanlar için...