04 / 05 / 2024

manisa Saliha Camisi yıkım

manisa Saliha Camisi yıkım

Manisa ilinin Salihli ilçesinde 1956'da inşaatı tamamlanan ve 63 yıldır ibadete açık olan Saliha Camisi, yıkılma tehlikesi nedeniyle ibadete kapatıldı...

Manisa'daki 551 yıllık Paşa Camii kapatıldı!

Manisa'da meydana gelen depremlerin ardından Akhisar'da merkezinde bulunduğu 551 yıllık Paşa Camisi'nin minaresinde çatlaklar meydana geldi.

Ağır hasarlı Manisa Vahdet Camisi yıkıldı!

Manisa'da depremin yaraları sarılıyor. Bölgede ağır hasar alan Karakurt Mahallesi'nde bulunan Vahdet Camisi, ekipler tarafından yıkıldı.

Manisa Saliha Camisi için yıkım kararı!

Manisa ilinin Salihli ilçesinde 1956'da inşaatı tamamlanan ve 63 yıldır ibadete açık olan Saliha Camisi, yıkılma tehlikesi nedeniyle ibadete kapatıldı...

Manisa'daki 256 yıllık Kısık Camisi imara göre yokmuş!

256 yıl önce Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde yaptırılan Kısık Camisi imara göre aslında yokmuş...

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Manisa Şehzadeler tarihi Lalapaşa Camisi bakım bekliyor!

Şehzadeler kenti Manisa'da, Osmanlı eserlerinden biri olan tarihi Lalapaşa Camisi'nin bahçesi tinercilerin mekanı haline geldi.

Mehmet Tiryaki Tabakhane Camisi'nin inşaatını inceledi!

Tabakhane Camisi'nin yıktırarak yeniden yapımını üstlenen Simav'ın İzmir ve Manisa'daki hayırsever iş adamı Mehmet Tiryaki, Tabakhane Camisi inşaatını ilk kez inceledi.

Manisa'da 65 cami restore edilecek!

Manisa'da, aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi ile 3. Murad'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Muradiye Camisi'nin de arasında olduğu asırlık 65 cami restore edilecek

Abdullah Gül'ün gezdiği Şeyh Zayed Camisi, Türk motifleriyle süslü!

Abdullah Gül'ün Abu Dabi'de ziyaret ettiği Şeyh Zayed Camisi, Türk motifleriyle dikkat çekiyor

Mimar Sinan Camisi, Ramazan ayına yetişecek!

Başbakan Tayyip Erdoğan, MYK toplantısı için dün Ankara'ya gitmeden önce Ataşehir'de yapımı devam eden Mimar Sinan Camisi inşaatında incelemelerde bulundu

Manisa Belediyesi'nden Vestel'e kaçak yapı cezası!

Manisa Belediyesi, Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye kaçak bölümlerin yıkımı için tebligat gönderdi

Manisa Belediyesi'nden Vestel'e kaçak yapı cezası!

Manisa Belediyesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, fabrikasının bazı bölümlerinin belediye mücavir sınırları içinde kaldığı ve İmar Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle para cezası uygulay

Dünyanın en büyüğü Hazret Sultan Camisi'nde yangın çıktı!

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Hazret Sultan Camisi'nde yangın çıktı, en az bir kişinin öldüğü bildirildi

manisa Saliha Camisi yıkım Haberi

manisa Saliha Camisi yıkım

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait olan Manisa Salihli'nin Eskicami Mahallesi'ndeki 63 yıllık Saliha Camii'nin kubbe kısmında çatlaklar oluşması nedeni ile özel bir firmaya analiz yaptırıldı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; gelen raporlarda, Saliha Camii'nin kolonsuz ve yığma bina tekniği ile yapıldığı ve riskli yapı olduğu, Türkiye Deprem Bina Yönetmeliği'ne uygun olmadığı ifade edildi. Daha sonra bunun üzerine çökme riski nedeniyle ibadete kapatılan cami için yıkım kararı alındı.

Saliha Camisi'nde Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe Müftüsü Adem Karakelebek ve Salihli İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran incelemelerde bulundu.