04 / 05 / 2024

Manisa tarihi alanları

Manisa tarihi alanları

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerini Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda kabul etti. Tarihi eserlerdeki restorasyon çalışmaları incelendi.

KPSS’den 70 alanlar dikkat! BDDK sözlü sınavla çok sayıda personel alıyor! Son başvuru tarihi 19 Şubat 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çok sayıda personel alıyor! KPSS’den 70 alanların başvurabileceği ilana son başvuru tarihi 19 Şubat 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir projesinde yer alan 50 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Manisa tarihi Hacı Hasan Camisi restorasyonunda sona geliniyor!

Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Vakıflardan buranın yeniden restore edilip, sağlam hale getirilmesi hususunda destek istedik. Desteği aldık ama inşaat safhasında birtakım şansızlıklar yaşamıştık. Artık hepsinin sonuna geldik" diye konuştu...

50 bin konutluk kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "İnşallah bayramdan sonra eylem planımızı açıklayacağız ve ilk etapta 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini aynı anda başlatmak suretiyle, tarihi alanların, riskli alanların dönüşümünü aynı anda başlatmış olacağız" dedi...

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, aslına uygun olarak restore edilen Tarihi Manisa Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak!

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'da tescil edilen sit alanları TBMM gündeminde!

Son on yılda Manisa'da tescil edilen sit alanları meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Manisa tarihi alanları Haberi

Manisa tarihi alanları

Manisa’daki tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen heyet, tarihi yerleri de yerinde inceleyerek yapılması gereken noktaları tespit etti.


İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil başkanlığında Encümen Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’in yanı sıra KUDEB Şube Müdürü Dinçer Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Tarih ve Sosyo-Kültürel Projeler Şube Müdürü Kadriye Orman, Koruma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mert Çubukçu ve kurul üyeleri katıldı. Toplantı öncesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve kurul üyeleri, tarihi yerlerdeki çalışmaları yerinde inceledi. Heyet, Ulupark üzerindeki sit alanı talebi ile ilgili yeri inceledi. Ardından Hüsrevağa Hamamı çatı onarımının uygun şartlara getirilmesi yönünde yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. İncelemelerine devam eden...