20 / 05 / 2024

Manisa Teleferik 2016

Manisa Teleferik 2016

Manisa’da Uncubozköy’den başlayıp Spil’in zirvesinde bitecek, 40 yıldır beklenen teleferik tesisinin yapımına ilişkin proje çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildiği bildirildi.

Bosch'un Manisa'daki 40 Milyon TL’lik fabrikası açıldı!

Bosch'un Manisa'daki 40 Milyon TL’lik fabrikası açıldı. Açılışta konuşan Bosch Termoteknik Türkiye Ticari İşler Genel Müdürü Akın Kazak, 'Aralık 2016’da açılan İnovasyon Merkezi yatırımımızı bu sene Lojistik Merkezimiz ile güçlendiriyoruz.' dedi.

Manisa Büyükşehir'in faaliyet raporu meclisten geçti!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda 2016 mali yılı faaliyet raporu da oylandı.

Manisa Yanık Ülke Konutları yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’da restorasyon kapsamında satın alacağı evler karşılığında ilçede 21 Kasım 2016 tarihinde temelini attığı Yanık Ülke Konutları’nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Manisa'da 2016'da 3.4 milyar TL'lik proje yürütüldü!

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2016 yılında 3 milyar 423 milyon liralık 333 kamu yatırımı yürütüldüğünü söyledi. Güvençer, 24'ünün ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Manisa Ahmetli yatırımları 2017'de hız kazanacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, ilçe ziyaretlerini Ahmetli ile sürdürdü. Yalçınkaya, 2016 yılında Ahmetli’ye yapılan hizmetleri değerlendirdiklerini ve 2017 yılında yapımı planlanan projeler hakkında görüştüklerini dile getirdi.

Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı son toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı bütçesi görüşüldü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ayrıca Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi Projesi yapılacağının da müjdesini verdi.

Manisa'nın kavşak projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ulaşımda 2016 yılının çalışmaları ve 2017 yılının projeleriyle ilgili olarak toplantı düzenledi.

Alanya'ya teleferik müjdesi!

2016 yılının son Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Yücel, Damlataş Caddesi’ndeki Misafirhane yanından Alanya Kalesi’ne kurulacak teleferik sistemiyle ilgili de müjdeyi verdi.

Manisa teleferik projesi imar bekliyor!

MANİSA'da ihalesi tamamlanan ancak geçtiğimiz günlerde güzergahı rüzgar tehlikesi sebebiyle değişen 7.5 kilometre uzunluğunda 2 etaptan oluşacak teleferik hattı, imar bekliyor.

Manisa Salihli Belediyesi'nden satılık 61 arsa!

Salihli Belediye Başkanlığı, Manisa Salihli'de bulunan 61 adet tarım arazisi ile arsayı satışa çıkardı. "Kapalı Teklif Usulü" ile satış ihalesi yapılacak gayrimenkullerin son başvuru tarihi 6 Aralık 2016 olarak belirlendi.

Manisa Şehzadeler'e 90 bin metrekare parke taşı!

Manisa Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 2016'daki çalışmalarıyla ilçeye 800 kilometre ova yolu, 90 bin metrekare parke taşı döşendi.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Manisa'da 2 bin 250 kilometre yol asfaltla buluştu!

Manisalıların daha konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlaması amacıyla il genelinde asfalt hamlesi başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 2 bin 250 kilometre yolu asfaltla buluşturdu.

Manisa Teleferik 2016 Haberi

Manisa Teleferik 2016

Manisalıların büyük bir heyecanla beklediği Teleferik Projesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, projenin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalar ve süreçle ilgili açıklama yaptı. Teleferik projesinde önemli bir ilerlemenin olduğunu açıklayan Başkan Çelik, "Otellerin yapım projeleri tamamlandı. Bundan sonraki süreçte temel atma töreni yapılacak. 2-3 yıllık bir süreç içinde de hem oteller hem de teleferik bitmiş olur" dedi.


MANİSA KAZANACAK

Teleferiğin inşa edilmesiyle Manisa'nın önemli bir kazanım elde edeceğini vurgulayan Çelik, "Manisa'nın ticaretine, vizyonuna, turizmine ciddi bir katkı sağlayacak. Teleferiğin başlangıç noktası Uncubozköy Mahallesi, bitiş noktası Spil'in zirvesi olacak. Bununla ilgili geniş fizibilite çalışmaları yapıldı. Önemli olan bu teleferiğin şehrimize kazandırılması. Bu açıdan bu projeyi önemsiyoruz. Manisalıların 40 yıllık hayalinin dönemimizde hayata geçirilmesi bizi...