29 / 04 / 2024

Manisa Ulucami tarihi saat

Manisa Ulucami tarihi saat

Ulucami önündeki 649 yıllık saat kulesinden çalındığı iddia edilen tarihi saate ait çarkın bulunduğunu bildirildi. Belediye yetkilileri ise "Saat ve çan hala kayıp" açıklamasını yaptı.

Isparta ve Manisa'da 39 adet iş yeri satılıyor!

Isparta Eğirdir Belediyesi ve Manisa Gölmarmara Belediyesi, toplam 39 adet dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Peki iş yerlerinin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Aristotle Onassis’in doğduğu ev için 3 milyon euroluk teklif!

Onassis Vakfı, Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen Manisa'daki tarihi evi satın almak için 3 milyon euroluk teklif verdi. Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı ise evi satmayacağını söyledi.

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir projesinde yer alan 50 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Manisa Ulucami'de yıkım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucamii çevresinde kentin kültürel geçmişini gün yüzüne çıkarılması için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, aslına uygun olarak restore edilen Tarihi Manisa Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Manisa Ulucami tarihi saat Haberi

Manisa Ulucami tarihi saat

Manisa'da, Ulucami önündeki 649 yıllık tarihi saat kulesinden çalındığı iddia edilen tarihi saate ait çarkın bulunduğunu bildirildi. 


Manisa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada tarihi saat kulesinde meydana gelen "kamu malına zarar verme" konusu ile ilgili yapılan çalışmada, saat kulesinin kapısının zorlanarak açıldığı, pencerelerindeki demir parmakların söküldüğü ve tarihi saatin çalınmadığı, sadece kule içindeki saat çanının dişli mekanizmasından bir çarkın yerinden söküldüğünün anlaşıldığı bildirildi. 


Açıklamada, polisin çevrede yaptığı araştırma sonucu demir parmaklıkları ve sökülen çarkı bulduğu ve ilgililere teslim ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Faillerin tespitine yönelik çalışmalarda, söz konusu olayı 5 çocuğun gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Çocuklardan ikisinin 12 yaşından küçük olmaları nedeniyle sadece kimlik tespiti yapılmıştır. Diğer suça sürüklenen üç çocuk ise 15 yaşından küçük olmaları nedeni ile Manisa Ruh Sağlığı ve...