02 / 05 / 2024

Manisa yapılanması

Manisa yapılanması

Abdullah Tekin, '' Manisa'mızın bu Kentsel Dönüşüm Yasası 'ndan ciddi anlamda faydalanabilmesi için mahalle ve ada bazında değişiklikler yapılması gerekiyor. Bu dönüşüm belediyelerimizin kontrolünde yapılacak" dedi.

STK’lar deprem kentlerinin kalkınması için güç birliği oluşturdu

Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 şehrin tamamına katkı sağlayacak şekikde merkezler ile deprem bölgesine ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Marketlere rekor ceza! Rekabet Kurulu'ndan 'kartel' vurgusu!

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, fahiş fiyat artışı nedeniyle 13 teşebbüse 878 milyon TL idari para cezası uygulanan soruşturmada, 'topla-dağıt karteli' dedikleri tipte kartel yapılanmasıyla karşılaştıklarını söyledi.

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı!

Yabancı yatırımcıya gayrimenkul satışıyla, son 7 senede ülkemize 10 milyar lira karşılığı döviz kazandıran Nevita, yeni yapılanması olan Nevita Luxe ile ülkemizde 1 milyon dolar ve üzerindeki değerde gayrimenkul satın alacak yabancı yatırımcı avına çıktı. 

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Türk müteahhitlerine Libya çağrısı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitlerine Libya çağrısında bulundu. Buna göre; Libya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlik firmaları önemli rol üstlenecek...

Franchise'de yeni dönem başlıyor! 

Türkiye'de devam eden franchise yapılanmasında mevcut eksikler giderilip yanlışlar düzeltiliyor. Kapsamlı müşteri memnuniyeti hedefleyen franchise böylelikle yeni bir döneme giriyor. 

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Selçuklu Camii inşaatı başladı!

Konya Orhangazi’de daha önce dernek yapılanması olan ve arsa çalışmaları bitirilen Selçuklu Cami’nde inşaat çalışmaları başladı...

Ömer Faruk Kavurmacı için karar çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması TUSKON'a yönelik davada, “FETÖ’ye üye olma” suçlamasıyla yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı ile babası Mustafa Şevki Kavurmacı hakkında karar çıktı.

Ömer Faruk Kavurmacı için 15 yıla kadar hapis istemi!

FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik davadan dosyası ayrılan iş adamı sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı'nın yargılandığı davada, savcının mütalaası belli oldu...

Kubilay Özalp, Re-Pie'nin Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Büyüme hedefleri doğrultusunda yapılanmasına devam eden Re-Pie'nin yeni Genel Müdür Yardımcısı Kubilay Özalp oldu.

Oya Zingal halı satıcılığından CEO’luğa baba öğüdü ile yükseldi!

Körfez ülkelerinde gayrimenkul, perakende, IT sektörlerinde yatırımları bulunan Kuveytli Yatırım Fonu Murabahat Group’un Türkiye yapılanması Mresco Türkiye Group CEO’luğunu yapan Oya Zingal’in öğrencilik yıllarında halı satarak başladığı iş yaşamı örnek bir başarı öyküsü.

Sainsbury's 115 şubesini kapatıyor!

Sainsbury's'ten yapılan açıklamada, şirketin yeniden yapılanması kapsamında 15 süpermarketin, 40 küçük marketin, "Argos" markası altında ev eşyaları satan 60 mağazanın kapatılması kararı verildi.

Manisa yapılanması Haberi

Manisa yapılanması

Abdullah Tekin "Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerimizin ben bu yönde çalışmaları olduğunu biliyorum. Kısa zaman önce kurulmalarına rağmen ciddi gayret göstererek önemli bir mesafe kat ettiler. İnşallah bu kentsel dönüşümde de Manisa'mızın bilhassa kenar mahallerindeki çarpık kentleşmeyi, bununla beraber şehir içinde kalan tarihi eserlerin de ortaya çıkarılması noktasında kentsel dönüşüme gideceklerini umuyorum ifadelerini kullandı. 

Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Manisa'da yıkımı yapılacak bir binanın sakinleri daha modern ve rahat bir binada oturacaklan için mutlu olduklarını belirtti. 


Binanın yıkımını üstlenen Osmanoğlu İnşaatın sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin ise şehirlerin gelişmesinde kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. 


Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSlAD) Manisa Şubesini iki yıl önce kurarak başkanlık görevini yürüten ve kısa sürede MÜSlAD ı Manisa'nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Osmanoğlu...