27 / 04 / 2024

manisa zeytin alanı

manisa zeytin alanı

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde " Son zeytin alanının da imara açılacağının belgesi "başlıklı yazısına yer ver verdi. İşte yazının detayları..

Kula Belediyesi Manisa'da küçük sanayi alanı imarlı arsa satacak!

Manisa İli Kula Belediye Başkanlığı, Manisa Kula'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 7 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Manisa Turgutlu'da konut alanı imarlı arsa fırsatı! İhalesi 27 Temmuz'da!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Manisa ili Turgutlu ilçesi, 4. Mıntıka Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 26 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

Manisa Akhisar'da 10.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Akhisar İcra Dairesi, Manisa Akhisar'da yer alan zeytin fabrikası ve bahçeyi icradan 10 milyon 900 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Manisa'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Manisa İli, Kula ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31356 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa Saruhanlı'da konut alanından çıkarılan alanlar mecliste konu oldu!

Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde konut alanından sanayi alanına çevrilen yerler TBMM'de konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Zeytinlik alanlarında yüzde 10 konut yapma hakkı kaybedildi!

Komuoyundaki tepkiler nedeniyle zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenleme geri çekildi. Zeytinliklere yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.

Manisa Saruhanlı'ya depolama alanı inşa edildi!

Saruhanlı’da hizmet veren 19 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarının depolama alanı sorununa Manisa Büyükşehir Belediyesi son veriyor.

Manisa Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı hayata geçiyor!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Irlamaz dere yatağının ıslahı sonrasında oluşturulan Irlamaz Vadisi Rekreasyon alanı, Manisa Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği muhteşem proje ile modern bir görünüme kavuşacak

Manisa Şehzadeler'de 5 mahalle riskli alan ilan edildi!

Manisa ili Şehzadeler ilçesinde yer alan Kocatepe, Gediz Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahalleleri içerisinde bulunan bazı alanlar riski alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Manisa Kula'ya rekreasyon alanı geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında Mevlana Caddesi’nde bulunan Kurtderesi kenarındaki yeşil alanı genişleterek vatandaşların sosyalleşebilecekleri yeni bir mekan oluşturuyor.

Manisa Akhisar Zeytin OSB'nin alt yapı ihalesini Nimtaş İnşaat kazandı!

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde kurulan ve 28 parseli satılan Zeytin-Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı işleri ihaleyle Nimtaş İnşaat'a verildi.

İzmir Kemalpaşa'da imara açılan zeytin alanı SİT değilmiş!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Zeytin alanlar SİT değilmiş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir ve Manisa'da zeytin alanları imara mı açılıyor?

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde " Son zeytin alanının da imara açılacağının belgesi "başlıklı yazısına yer ver verdi. İşte yazının detayları..

manisa zeytin alanı Haberi

manisa zeytin alanı

İzmir ve Manisa’nın 1/100.000’lik planlarında 1400 hektar alanın imara açıldığını vurgulayan geçen cumartesi bu sütunlarda yayınlanan yazımdan sonra sizlerden çok sayıda geri dönüş aldım.

Duyarlılık gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Yazıyı gören okurlardan biri son derece önemli bir konuya belgelerini göndererek dikkat çekti.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 13 hektar(13 milyon metrekare) zeytinlik alanlar göz göre yok ediliyor.

Hem de bu iş o kadar açık, seçik yapılıyor ki, Organize Sanayi Bölgesi yönetimi zeytinlik alanları imarı açacağını başvuru yapan toprak sahiplerine yazılı olarak bildirmede bile sakınca görmüyor.


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’nin “2094” numaralı yazısı şöyle:

“İlgili yazınız ile bölgemiz sınırları içinde bulunan Ansızca Köyü Kırovası Mevkii’nde bulunan taşınmaz için imar durumu bilgisi sorulmuştur.

Söz konusu parsel 2528,92 metrekare büyüklüğünde olup tapudaki niteliği zeytinliktir.

Henüz imar uygulaması görmemiş...