08 / 05 / 2024

manisada kiralar ödenecek mi

manisada kiralar ödenecek mi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, encümen toplantısında kiracıları yakından ilgilendiren bazı önemli kararlar alındı.

İş yeri kiraları ödenecek mi?

1 Eylül 2020 itibarıyla adli tatil sona erdi ve adliyeler tam kapasite çalışmaya başladı. Böylece kira problemleri gündeme geldi. Peki şimdi iş yeri kiraları ne olacak? İcra takipleri başlayacak mı?

Koronavirüs sürecinde iş yeri kiraları ödenecek mi?

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiye olumsuz etkilerin azaltılması sebebiyle açıklanan önlemlerin yasalaştırılması için hazırlıklar devam ediyor. Peki koronavirüs sürecinde kapalı iş yerleri sahipleri kiralarını ödemeye devam edecek mi?

Kiram güvende sistemiyle kiralar gününde ödenecek!

Vakıfbank tarafından geliştirilen ‘Kiram Güvende Sistemi’ ile ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorun ortadan kalkıyor. Yeni sistem ile kiralar gününde ödenecek.

Kamuda lojman kiraları 2016!

Lojman kiraları için ödenecek kira bedelleri her sene Maliye Bakanlığı tarafından açıklanıyor. 2016 yılında uygulanacak lojman kiraları 7 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, kamuda lojman kiraları 2016 ne kadar oldu?

2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanununda gereğince kira gelirleri için vergi ödeniyor. 2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin vergisi 2014 yılında ödendi. Peki, 2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Beyoğlu'nda dükkan kiraları rekora koşuyor!

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı ve Ortağı Özdil Şahin Beyoğlu'nu değerlendirdi.İstiklal Caddesi'ndeki dükkan kiraları metrekaresi 335 dolara kadar çıkıyor...

Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek?

Belirli bir süre içinde emek verilmeden sağlanan gelir olan rant, gayrimenkuller üzerinde vergiye dönüştürülüyor. Peki, rant vergisi nedir? Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek? İşte yanıtı..

Konut kiraları en fazla Antalya'da yükseldi!

Türkiye'de yeni konut fiyatları, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,27, yıllık bazda yüzde 7,02 arttı. Konut kiraları en fazla Antalya'da yükseldi.

Vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

6552 sayılı Torba Yasası kapsamında bazı vergi ve alacaklara af geldi. Af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

İstiklal Caddesi'ndeki dükkan kiraları metrekaresi 335 dolara kadar çıkıyor!

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı ve Ortağı Özdil Şahin Beyoğlu'nu değerlendirdi.İstiklal Caddesi'ndeki dükkan kiraları metrekaresi 335 dolara kadar çıkıyor.

Rant vergisi ne zaman ödenecek?

Bu günlerde tartışmalara neden olan rant vergisi ile gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlanıyor. Peki rant vergisi ne zaman ödenecek? İşte rant vergisi 2014..

Bayraklı'da kiralar uçtu!

Bayraklı'da son yıllarda yaşanan gelişmeler nedeniyle ilçedeki konut fiyatları tavan yaptı, kiralar da yükseldi. Altın Emlak Bayraklı Temsilcisi Gülden Sargıner, "5 yaşına kadar 140 metrekarelik bir evin kirası 2 bin 200 lirayı buluyor" dedi.

İşyeri kiraları hakkında kanun!

İşyeri kiraları hakkında yasal esaslar, 4 Şubat 2011 tarihinde 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte işyeri kiraları hakkında kanun...

manisada kiralar ödenecek mi Haberi

manisada kiralar ödenecek mi

Manisa Büyükşehir Belediyesi 8 Nisan 2020 tarihli Encümen Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ticaret ile uğraşanları ekonomik yönden sevindirecek bazı kararlar alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, encümende alınan kararlar ile ilgili konuşan Mehmet Güzgülü, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2020/7 sayılı Genelgesi kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan şehrinde çıkan ve birçok ülkede yayılan COVİD19 salgını nedeniyle 13/03/2020 tarihli ve 31067 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2020/2 Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde alınan önlemler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Corona virüsten (Covid19) dolayı "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durum" ilan edilmesi ve İçişleri Bakanlığının 16/03/2020 tarihli Genelgesi de dikkate alınarak Belediyemiz ve bağlı iştirakleri tarafından kiraya verilen İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile geçici olarak...