06 / 05 / 2024

Manisaya İhtisas OSBsi yolda

Manisaya İhtisas OSBsi yolda

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bünyesinde okul, üniversite, fakülte ve enstitü gibi çeşitli eğitim kurumlarının yer alacağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

13. Meslek Komitesi, ihtisas bölgesi çalışmalarına hız verdi!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşan 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.

Bursa Cerrahi Merkezi'nin yüzde 43'ü tamamlandı!

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bölgesel nitelikte hizmet verecek olan Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi'nin inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleştirildi!

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen akıllı çözüm sistemleri tanıtıldı

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda mega projeler tanıtıldı!

İstanbul'daki mega projeler 26 Mayıs 2016'da gerçekleşen "Road Tunnel- Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı" etkinliğinde tanıtıldı.

Yalova Dini Yüksek İhtisas Merkezi ne zaman başlayacak?

Yalova Çiftlikköy'de eski Etibank tesislerinin bulunduğu arazi üzerine kurulması planlanan Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin bir an önce hayata geçirilmesi için Eski Suriye İslam Alimleri Birliği Başkanı Muhammed Ali es-Sabun, yetkililere çağrıda bulundu.

Ankara Dökümcüler OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Ankara Dökümcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı inşaatı yaptıracak. Keşif bedeli 15 milyon 323 bin 700 TL olarak belirlenen inşaatın ihalesi 26 Mayıs 2016'da gerçekleşecek.

Kırıkkale Silah Sanayi OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB alanına ait yol, kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu inşaatları yaptırılacak. İnşaatın keşif bedeli 14 milyon 991 bin 47 TL olarak belirlendi.

OSB projelerinin tamamlanması için 75 milyon lira kaynak ayrıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl OSB projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti. Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacağının da müjdesini verdi.

Antakya Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nde 100 işyeri yaptırılacak!

Antakya Mobilyacılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı 100 işyeri yaptıracak. Keşif bedeli 133 milyon 330 bin TL olarak belirlenen işyerlerinin ihalesi 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Bafra Medikal OSB'nin ÇED Raporu onaylandı!

Bafra Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu raporunu verdi.

Amasya Üniversitesi'nin külliye inşaatı başladı!

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Ypılan toplantıda Encümen Üyeliklerine ve İhtisas Komisyonlarına seçimler yapıldı.

İBB Meclisi’nde İhtisas Komisyonları belirlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; Meclis 1. Başkan Vekili, 2. Başkan Vekili, Katip, Encümen Üyeleri ile İhtisas Komisyonları'nın seçimi gerçekleştirildi. İşte seçilen komisyon üyeleri...

Manisaya İhtisas OSBsi yolda Haberi

Manisaya İhtisas OSBsi yolda


Manisa  Valisi Erdoğan Bektaş, yıllardır görev yaptığı illerde hayalini kurduğunu belirttiği; bünyesinde okul, üniversite, fakülte ve araştırma enstitüleri gibi çeşitli eğitim kurumlarının yer alacağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Altı dönüm üzerine kurulması planlanan Manisa İhtisas OSB’sinde, Manisa’nın yanı sıra Türkiye’nin sanayi ihtiyacının karşılamasının hedeflendiği kaydedildi.


Vali Erdoğan Bektaş, Manisa’ya İhtisas OSB’sini kuracaklarını söyledi. Yunusemre İlçesi’nin Yuntdağ Bölgesi Osmancalı Mahallesi’ndeki altı dönümlük alana yapılmasının planlandığnı kaydetti.


"SANAYİCİ YER BULAMIYOR"


Manisa sanayisinin gelişimi için planlar yürüttüklerini kaydeden Bektaş, "Manisa OSB tıkandı. Yeni sanayiciler geliyor ve yer bulamıyorlar. Yunusemre Yuntdağ Bölgesi Osmancalı Mahallesi’nde bir yer bulduk. Altı dönümlük tarım niteliği oldukça zayıf bir alan üzerinde fikir aşamasındayız. Her türlü sanayiyi koymayacağımız, başka sektörleri de rahatsız etmeyecek seçkin bir ihtisas...