08 / 05 / 2024

Mantolama kanunen zorunlu mu

Mantolama kanunen zorunlu mu

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre yapılar için mantolama uygulaması yapılması gerekiyor. Peki, mantolama kanunen zorunlu mu? İşte yanıtı...

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Kira kontratı olmayan kiracının hakları!

Kontrat imzalamak, kanunen zorunlu olmuyor. Kontratsız da kiracılık ilişkisinin kurulması mümkün oluyor. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? Kontrat yapan kiracılar ile aynı haklara sahip olur mu olmaz mı?

Ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarından ev kredisi alırken, beraberinde bazı sigortalar da yapılıyor. Ancak bazı sigortaların yapılması kanunen zorunlu olmuyor. Peki, ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama zorunlu mu? Yoksa mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?

Apartman ve konut sitelerinde yönetimin kurulması kanunen zorunlu oluyor. Peki, yeni bir binadan mesken satın aldığınızı ancak henüz yönetimin oluşturulmadığını düşünelim. "Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?" diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetimi toplantısı nasıl yapılır?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Yönetimin senede belli tarihlerde toplanması gerekiyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nasıl yapılır?

Binalarda yönetici bulunması kanunen zorunlu mudur?

Apartman yöneticisi kat maliklerinden seçilebileceği gibi dışarıdan birisi de aday olabiliyor. Bina yönetici kat malikleri toplantısında seçiliyor. Peki, binalarda yönetici bulunması kanunen zorunlu mudur?

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Mantolama kanunen zorunlu mu Haberi

Mantolama kanunen zorunlu mu

Mantolama kanunen zorunlu mu?

Mantolama işlemi, binalarda dış cephe yalıtım uygulaması olarak tanımlanıyor. Mantolama uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. 


Binayı yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılan mantolama işlemi ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Bu uygulamanın doğru bir şekilde yapıldığı zaman bina bir daha korozyon problemi yaşamayacağı gibi, binanın ömrü de uzamış oluyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre yapılar için mantolama uygulaması zorunlu hale geliyor. 


Yeni binalar, bu yönetmeliğe inşa edilirken; eski binalar için de mantolama zorunluluğu bulunuyor. Yönetmelik kapsamında yer alan bilgilere göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. 


Mantolaması...