04 / 05 / 2024

mantolama kanunu süresi

mantolama kanunu süresi

Mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. İşte mantolama esaslarının yer aldığı mantolama kanunu 2014..

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, kendisine miras yolu ile gayrimenkul kalan kimseler, bu edinim için veraset ve intikal vergisi ödüyor. İşte veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri..

Melek yatırımcıya vergi avantajının süresi uzadı!

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 82. maddesinde melek yatırımcılar için bazı vergisel avantajlar yer alıyor. Bu maddenin uygulama süresi 2017 sonunda bitiyordu. Bakanlar Kurulu, 1 Ocak tarihli bir kararla bu süreyi beş yıl, 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzattı.

İmar durum belgesi dava açma süresi!

İmar Kanunu gereğince imar planına itiraz öncelikle bir dilekçe ile yapılıyor. Akabinde davacı kimse mevcut plandan zarar gördüğünden söz ederek, imar planı tadilinin iptalini isteyebiliyor. İşte imar durum belgesi dava açma süresi..

Zamanaşımı süresi nasıl hesaplanır?

Borçlar Kanunu gereğince, zamanaşımı, alacağın muaccel olmasıyla işlemeye başlıyor. Peki, zamanaşımı süresi ne kadardır? Kanunen zamanaşımı süresi nasıl hesaplanır? İşte zamanaşımı süreleri hesaplamaları..

Zamanaşımı süresi ne zaman başlar?

Borçlar Kanunu gereğince her alacak 10 yıllık zamanaşımına; Kira bedelleri, anapara faizleri ve ücret gibi diğer dönemsel edimler ise 5 yıllık zamanaşımına tabi oluyor. Peki, zamanaşımı süresi ne zaman başlar?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi!

Ölüme bağlı tasarrufun iptali ve tenkisi için dava açılabiliyor. Dava açma koşulları Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur? Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi ne kadardır?

Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015 ne zaman?

Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi!

Kiracı ve mal sahibinin haklarının korunması nedeni ile kira sözleşmesi fesih süreci Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi ne kadardır?

İmar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

İmar affı kanunu olan 2981 sayılı kanun, 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanun gereğince 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılacaktı. Peki, imar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

Gelir vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?

23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri uyarınca gelir vergisi beyanname verme süreleri uzatıldı. Peki, gelir vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?

Kira beyannamesi verme süresi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2015...

mantolama kanunu süresi Haberi

mantolama kanunu süresi

Mantolama kanunu 2014!

Bina yüzeyinin boşluk kalmayacak şekilde kaplanması olarak ifade edilen, mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Mantolama mevzuatı dahilinde, Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği bulunuyor.


Enerji Verimliliği Kanunu..

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu 2 Mayıs 2007 tarihinde 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Uygulamalar

MADDE 7 – (1) Enerji verimliliğinin artırılması amacıyla aşağıdaki uygulamalar gerçekleştirilir.

             

a) Enerji yönetimi ile ilgili olarak yürütülecek faaliyetler şunlardır:

             

1) Endüstriyel işletmeler, çalışanları arasından enerji yöneticisi görevlendirir. Organize sanayi bölgelerinde, bölgedeki bin TEP’ten daha az enerji tüketimi bulunan endüstriyel işletmelere hizmet vermek üzere enerji yönetim birimi kurulur.

       ...