08 / 05 / 2024

mantolama ruhsat ücreti

mantolama ruhsat ücreti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mantolama işlemi için vatandaşlardan ruhsat ücreti talep edilmesinin önüne geçebilmek amacıyla belediyelere genelge gönderecek. Bakanlık, enerji verimliliğini artırmak için mantolama gibi ısı yalıtımı işlemlerini teşvik ede

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Yapı ruhsatı örneği 2021!

Yapı ruhsatlarının, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için alınması gerekiyor. Peki yapı ruhsatı nasıl alınıyor? Hangi yapılar için yapı ruhsatı alınıyor? Yapı ruhsatı ücreti 2021  ne kadar? İşte yapı ruhsatı örneği 2021...

Yapı ruhsatı ücreti 2021!

2021 imar harçları belli oldu mu? 2021'de yeni yapı ruhsatına ne kadar ödeyeceğiz? İşte yapı ruhsatı ücreti 2021...

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

Hakan Tütüncü'den inşaat ruhsat ücreti müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin toplantısına katıldı. Hakan Tütüncü, inşaat ruhsat ücreti müjdesi verdi. 

Bina ruhsat yenileme ücreti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanması ve 5 sene içinde de bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet daireden meydana gelen projenin ruhsatı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü alındı. Proje Emlak Konut GYO ve TOKİ imzası taşıyor. Peki TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Yeni inşaat ruhsatı ücreti 2015!

Yeni inşaat ruhsatı alınabilinmesi için gerekli belgelerin temin edilerek ruhsat bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat ücreti ne kadar? İşye yeni inşaat ruhsatı ücreti 2015...

mantolama ruhsat ücreti Haberi

mantolama ruhsat ücreti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mantolama işlemi için vatandaşlardan ruhsat ücreti talep edilmesinin önüne geçebilmek amacıyla belediyelere genelge gönderecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, enerji verimliliğini artırmak için mantolama gibi ısı yalıtımı işlemlerini teşvik edecek.
Belediyeler, yeni binaya mantolama yaptıran müteahhitten "ruhsat bedeli", ısı yalıtımı olmayan yapılara uygulananmantolama işlemi için de vatandaşlardan "tadilat ruhsatı" adı altında ücret talep edebiliyordu.
Bakanlık, mantolama işlemi için vatandaşlardan ruhsat ücreti talep edilmesinin önüne geçebilmek amacıyla belediyelere genelge gönderecek.
Vatandaş, mantolama yaptırmak istediğinde, yalıtım firmasınca hazırlanan proje belediye tarafından incelenecek ve bu işlem için herhangi bir ücret istenmeyecek.
Uygulama sayesinde, bina yöneticisi, belediyeye giderek ücret ödemeden denetim firmasına projesini inceletip, ısıtma ve soğutma giderini yıllık yaklaşık yüzde 40 oranında azaltan yalıtım işlemini başlatabilecek.
Isı yalıtımına sıkı...