15 / 05 / 2024

mantolamada yangın performansı

mantolamada yangın performansı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ nin talimatı ile mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemler ile test edilecek. Ülkemizde ilk defa uygulanacak test Kayseri’de yapılacak.

Yapı Malzemelerinin Yangın Performansına Dair Tebliğ!

Yapı Malzemelerinin Yangın Performansına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yapı Malzemelerinin Yangın Performansı Tebliği tam metni..

American Siding yangın testini geçti mi?

American Siding, yenilenen Yangın Yönetmeliği’nin gerektirdiği ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen yangın sistem performansı dayanıklılık testini başarıyla geçti.

Kayseri'de Full Scale yangın testleri yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi işbirliği ile dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçen "Full Scale" yangın testleri Türkiye'de ilk kez yapıldı.

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri yangın testinden tam not aldı!

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri yangın testinden tam not aldı. Dış ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçmeyi amaçlayan “Full Scale” yangın testleri ülkemizde ilk kez gerçekleştirildi.

Mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemlerle denenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ nin talimatı ile mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemler ile test edilecek. Ülkemizde ilk defa uygulanacak test Kayseri’de yapılacak.

Yapı malzemelerinin yangına tepki sınıfları!

Yapı malzemelerinin yangına tepki sınıflarına, yapı elemanlarının yangına dayanıklılığına, çatı ve çatı kaplamalarının dış yangın performansına dair tebliğ 25 Temmuz 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı elemanlarının yangına dayanıklılığı!

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında yapı malzemelerinin yangına tepki sınıflarına, yapı elemanlarının yangına dayanıklılığına, çatı ve çatı kaplamalarının dış yangın performansı yönetmeliği kapsamında sembollere yer veriliyor...

Yapı malzemeleri Yönetmeliği Yangın Tebliği!

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında, yapı malzemelerinin yangına tepki sınıflarına, yapı elemanlarının yangına dayanıklılığına, çatı ve çatı kaplamalarının dış yangın performansına dair tebliğ hükümleri bu haberde...

Ev sahipleri dairelere yangın tüpü koymak zorunda!

Ev sahipleri artık daireler yangın tüpü koyacak. Mal sahipleri ise elektrik kablolarını dayanıklı hale getirecek ve elektrik panolarının bakımını yaptıracak...

Kartal Adliyesi'nde yangın çıktı!

Kartal'da yeni hizmete giren Anadolu Adalet Sarayı'nda çıkan ve kısa sürede söndürülen yangın, hasara yol açtı.

Torbalı'daki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

mantolamada yangın performansı Haberi

mantolamada yangın performansı

Avrupa ülkelerinde “Full Scale” yangın testini geçen dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangına karşı gösterdiği direnç ve dayanım ispatlanmış oluyor ve güvenli bir şekilde kullanılabiliyor. Fayda ve maliyet analizlerine bakıldığında dış cephe ısı yalıtım sistemleri Avrupa’da ve ülkemizde, en avantajlı ve pazar payı en yüksek olan sistemler olarak tercih ediliyor.


-Mantolama sistemleri ile ilgili bu test ülkemizde ilk defa uygulanacak-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi (RMI - Türkiye) ülkemizde kullanılan dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin gerçek yangın performansını, birebir bina ölçekli (Full Scale) Avrupa standartları ve bilimsel metotları çerçevesinde ilk kez gerçekleştirilecek.


2023 yılı Enerji Verimliliği hedeflerimize ulaşabilmek için önemli bir yere sahip olan dış cephe ısı yalıtım sistemleri son kullanıcılara ekonomik kazancın ötesinde birçok...