30 / 04 / 2024

Marcel Ospel kimdir

Marcel Ospel kimdir

İsviçre'nin en çok tanınan, maaşı dillere destan, kibar ve karizmatik bankacısı Marcel Ospel, başında bulunduğu banka UBS'in mortgage kayıpları iki katına çıkınca 7 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılmaya hazırlanıyor.

Marcel Wanders kimdir?

Hollandalı tasarımcı ve sanat yönetmeni, iç mimari ve endüstriyel projeler tasarımcısı Marcel Wanders kimdir? Marcel Wanders hangi işlere imza attı? İşte Mimar Marcel Wanders'ın biyografisi...

Emre Torun kimdir?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi; Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Yunus Emre Torun kimdir? Emre Torun hangi üniversiteden mezun oldu?

Ali Hakkan kimdir?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı olan Ali Hakkan kimdir? Ali Hakkan ne zaman Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı oldu? Ali Hakkan, Mimarlar Odası bünyesinde hangi görevlerde bulundu?

Osman Yıldırım kimdir?

Yıldırım Yapı Grubu kurucusu Hasan Yıldırım’ın oğlu olan Osman Yıldırım kimdir? Osman Yıldırım inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl atıldı? Osman Yıldırım, hangi projelere imza attı?

Cemil Yüksekdağ kimdir?

Kardeşi Celal Yüksekdağ ile birlikte 2007’de BTC İnşaat’ı kuran Cemil Yüksekdağ kimdir? Cemil Yüksekdağ inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Cemil Yüksekdağ, hangi okuldan mezun oldu?

Kazım Türker kimdir?

2008 yılının Ankara vergi rekortmeni olmasıyla ün yapan patron Kazım Türker kimdir? Kazım Türker hangi işlere imza attı? İşte Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in biyografisi...

Mesut Sancak kimdir?

Saya Grup şirketi olan Folkart Yapı’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak kimdir? Mesut Sancak, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Mesut Sancak hangi projelere imza attı?

Miktat Ağaoğlu kimdir?

Ünlü müteahhit Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun babası Miktat Ağaoğlu vefat etti. O döneminin tanınmış müteahhitleri arasında yer alan Miktat Ağaoğlu kimdir?

Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kimdir? Emlakkulisi.com’da yazarlık da yapan Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörüne nasıl atıldı? İşte Cansel Turgut Yazıcı'nın biyografisi...

Varol Tezmen kimdir?

Artaş İnşaat Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen kimdir? Varol Tezmen inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Varol Tezmen bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Varol Tezmen'in biyografisi...

Ümit Türüdü Şen kimdir?

Kiler GYO’dan Emaar Türkiye’ye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer olan Ümit Türüdü Şen kimdir? Ümit Türüdü Şen bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?

Rıza Kutlu Işık kimdir?

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rıza Kutlu Işık kimdir? Rıza Kutlu Işık hangi işlere imza attı? İşte Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık'ın biyografisi...

Tümerkan İbiş kimdir?

Gedizler Yapı A.Ş. Ev're Konut Projesi Proje Müdürü olan Tümerkan İbiş kimdir? Ünlü müzisyen İzzet Öz’ün evini restore eden isim olan Tümerkan İbiş hangi işlere imza attı?

Marcel Ospel kimdir Haberi

Marcel Ospel kimdir

Yükselişi "parlak mermer merdivenlerden tırmandı" sözleriyle anlatılan Ospel'in yönettiği UBS'in mortgage zararı 37 milyar dolara çıktı.Dünyanın en büyük varlık yöneticisi İsviçre merkezli uluslararası yatırım bankası UBS'in mortgage kaynaklı zararı iki katına çıkarak 37 milyar dolara ulaştı. 2007 yılında 18.4 milyar dolar değerindeki aktiflerini silen UBS, 2008'in ilk üç ayında da 19 milyar dolarlık aktiflerini ABD kaynaklı mortgage krizi nedeniyle sildiğini açıkladı. Peş peşe açıklanan kayıplar, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Marcel Ospel'in yönetim ekibinin tepki çekmesine neden oldu. İsviçre'nin en tanınan, maaşı dillere destan, kibar ve karizmatik bankacısı Ospel, eleştirilerin ardından 7 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılacağını açıkladı. Mortgage krizinden Avrupa'da en çok yara alan banka unvanına da sahip olan UBS'in başına, bankanın Genel Danışmanı Peter Kurer geçecek.