21 / 05 / 2024

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporu ne

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporu ne

Cumhuriyet Gazetesi'nden Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz’in, Antalya’da yapılacak G-20 zirvesi için “kapattığı” Mardan Palas’ın Sayıştay raporundan söz ediyor. İşte o yazı:

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Bursa Yeni Çelik Palas Otel'in imar planları askıda!

Bursa'nın Çekirge bölgesinde bulunan Yeni Çelik Palas Oteli arazisinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı, Osmangazi Bedediye Meclisi’nde konuşuldu.

Ataşelerden CNR Emlak Fuarı'na tam destek!

CNR Holding, geçtiğimiz günlerde, Pera Palas Oteli'nde Türkiye'deki ticari ataşeleri ağırladı. 

 Mardan Palace Hotel Rixos Oteller Grubu’na geçti mi?

Antalya Kundu turizm bölgesinde 2009 yılında Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar bedelle hizmete açılan dünyanın en lüks oteli seçilen Mardan Palace Hotel’in Rixos Oteller Grubu’na geçişiyle ilgili süreç tamamlanamadı.

Pera Palas için marka savaşı başladı!

Osmanlı’nın en lüks oteli olan tarihi Pera Palas’ın isim hakkını elinde bulunduran Misbah Muhayyeş Vakfı, ünlü oteller zinciriyle marka mücadelesine girişti. 

Pera Palas Otel satılıyor mu?

İstanbul'un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas Otel 1895'den beri hizmet vermeye devam ediyor. Dubai Holdingin otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Peki Pera Palas Otel satılıyor mu?

Mardan Stadı ve personel lojmanlarına alıcı çıkmadı!

2010 yılında Dünyanın En Lüks Oteli seçilen Mardan Palace Hotel'e ait Mardan Stadyumu'na alıcı çıkmadı. 

Antalya Mardan Palace 15 milyonluk davayı kaybetti!

Antalya’da bir dönem dünyanın en lüks oteli seçilen ve birçok alacaklıyla icralık ve mahkemelik olan Mardan Palace Hotel, 3 inşaat firmasının açtığı yaklaşık 15 milyon liralık alacak davasını kaybetti.

Mardan Palace Oteli satışının fesih davası görüldü!

Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından 1,4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace Oteli'nin, borçları yüzünden Halk Bankası'na icra yoluyla satılması ile ilgili ihalenin feshi için açılan davanın görülmesine devam edildi.

Mardan Palace Oteli satışı ihalesinin fesih davası görüldü!

Borçlarından dolayı Halk Bankasına satılan Mardan Palace Oteli'nin ihale feshi için açılan davanın görülmesine devam edildi.Aksu Belediyesi tarafından gönderilen en son tadilat ruhsatında taşınmazın 124 bin metrekare olduğunu kaydetti.

Çeşme Rasim Palas Otel restore ediliyor!

Atatürk'ün 1926 yılında bir hafta kaldığı ve vals yaptığı İzmir'in Çeşme ilçesinin Ilıca mahallesindeki Rasim Palas Oteli restore ediliyor. Otel yenilenerek günümüze kazandırılacak.

Mardan Palace'ın satış iptali davasının duruşması ertelendi!

Borçları nedeniyle Mardan Palace Oteli'nin icra yoluyla Halk Bankasına satıldığı ihalenin feshi için açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İzmir Çeşme Ilıca'daki termal tesis tekrar halka açılacak mı?

Ilıca’da Atatürk’ün kaldığı Rasim Palas Oteli’nin karşısındaki termal tesis kaderine terk edildi. 15 yıl önce Çeşme Belediyesi tarafından mühürlenen tesisten kimse faydalanamazken, bir grup vatandaş suç duyurusunda bulundu

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporu ne Haberi

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporu ne

Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz’in, Antalya’da yapılacak G-20 zirvesi için Mardan Palas’ı “kapattığı” haberini okumuşsunuzdur.


Mardan Palas 2010’da “Dünyanın En Lüks Oteli” seçilmişti. Kral, maiyetindeki 700 kişiyle birlikte, iki hafta konaklayacağı işte bu otele, 18 milyon dolar ödeyecekmiş. Lütfen “Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” diye düşünmeyin. Bilakis, vergilerimiz adına sevinin.


Suudi Kralı’nın yapacağı ödeme bir kamu bankası olan Halkbank’ın kasasına girecek çünkü. Duymayan kaldıysa diye hatırlatalım; bir kamu bankası olan Halkbank, altı yıl önceki açılışına, Tom Jones, Richard Gere, Sharon Stone’un katıldığı otelin yeni sahibi...


Bu sahiplik bankanın Antalya 6. İcra Müdürlüğü’nün yaptığı satış ihalesinde 360 milyon TL bedelle gerçekleşti.


Dört sayfa 


Buraya kadar okuduklarınız kamuoyuna mal olmuş bilgiler. Şimdi size, henüz Meclis’e gönderilmemiş (gönderilse bile “sakıncalı” bölümleri ayıklanacak olan) son Sayıştay raporundan söz...