03 / 05 / 2024

mardin ana karayolu

mardin ana karayolu

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Mardin İli'nde yerleşim alanlarının ortasından geçen karayolunun etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mardin'de yerleşim alanlarından geçen karayolu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Mardin İli'nde yerleşim alanlarının ortasından geçen karayolunun etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Elif Ana İnşaat'tan Mardin'e yeni proje!

İnşaat sektöründe yıllardan beri yüzlerce aileyi ev sahibi yapan Elif Ana İnşaat sahibi Mehmet Konuş ise ekonomik durgunluğa inat yeni bir projeye imza atmak için "Taze Bismillah."dedi.

Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Atatürk Baraj Gölü'ndeki suyun 221 kilometrelik kanal sayesinde ulaştırılmasıyla Mardin adeta nehre kavuşacak. Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı.

Mardin'deki GAP ana kanalı açıldı!

GAP eylem planı kapsamında DSİ tarafından Şanlıurfa-Mardin arasında yapımı tamamlanan 221 kilometrelik ana kanalın açılışı, Ankara?da toplu açılış töreninde bulunan ve canlı olarak Mardin'e bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu?nun talimatıyla gerçekleştirild

Tosya'da ana kanal hattı yenilendi!

KASTAMONU'nun Tosya İlçesi D-100 Karayolu Tosya Dört Yol kavşağında yapımı hızlı bir şekilde devam eden köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle tamamen tahrip olan ana kanal hattı Tosya Belediyesi ekiplerince tamamen yenilendi.

Bodrum'da boru patladı, Bodrum-Milas karayolu ulaşıma kapandı!

Güvercinlik Mahallesi Kaynar mevkisinde bulunan DSİ'ye ait içme suyu ana isale hattı, henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Borudan fışkıran suyun taşıdığı çamur birikintisi nedeniyle Bodrum-Milas karayolu araç geçişine kapandı.

Mardin Dara'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Antik Dara Harabeleri'nde 27 yıldan beri kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Dara'daki kazı çalışmalarında şu ana kadar 200'ün üzerinde taşınabilir kültür varlığı bulunduğunu söyledi.

Mardin'in ilk otogarı açılış için Başbakan Erdoğan'ı bekliyor!

İki yıl önce temeli atılan ve yapımı tamamlanan Mardin Otogarı, açılış için gün sayıyor. Mardin-Midyat karayolu Kamor mevkiinde yer alan yeni otogar binasında bulunan dükkanlar için ihale süresi bekleniyor...

Mardin ovasını sulayacak kanalların yapımı devam ediyor!

Viranşehir ve Ceylanpınar tarafında yapılan ana sulama kanalları biterken, Mardin ovasında ise kanların yapımı devam ediyor. Çiftçiler sulamada büyük maliyet ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek kanaların bir an önce bitirilmesini istiyor....

Karadeniz ile Akdeniz'i buluşturacak 18 ana karayolu yapılacak!

Karadeniz ve Akdeniz karayolu ile buluşturulacak. Uzunluğu 11 bin 797 kilometre olacak proje bitince iller arası ulaşım daha da kısalacak.

Akdeniz ve Karadeniz, karadan 18 yolla birleşecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz ile Akdeniz'i buluşturacak 18 ana karayolu güzergahıyla ilgili yürütülen proje çalışmalarının tamamlandığını, toplam uzunluğu 11 bin 797 kilometre olacak proje tamamlandığında iller ara

THK Antalya Karain Stol Havalimanı'nın ana pistini uzatacak!

Türk Hava Kurumu Antalya Karain Stol Havaalanı'nın mevcut 36x1.060 metre uzunluğundaki ana pistinin 500 metre uzatılması için ihale düzenledi. Türk Hava Kurumu Antalya Karain Stol Havaalanı'nın mevcut 36x1.060 metre uzunluğundaki ana pistinin 500 metre

Doğuş GYO, şirket ana sözleşmesi değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Doğuş GYO şirket ana sözleşmesi için SPK'ya ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurdu

mardin ana karayolu Haberi

mardin ana karayolu



CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Mardin İli'nde yerleşim alanlarının ortasından geçen karayolunun etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Altay sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Altay önergesinde "Mardin ilimiz günlük ortalama 7 bin ile 10 bin arası ağır tonajlı araçların Irak ve Ortadoğu ülkelerine gittiği ana karayoluna sahiptir. Ancak Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimizin yerleşim alanlarının ortasından geçen bu ana karayolunun yetersizliği ve araçların dışsal etkileri vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır." diyerek 2 soru sordu.


Altay'ın soruları


1. Mardin il sınırlarımızdan geçen ana karayoluna alternatif çevre yollarının açılması ya da bağlantı yollarının yeniden düzenlenmesi gibi bir çalışmanız var mıdır?


2. Havaalanı güzergahı üzerinden Mardin-Kızıltepe araındaki (sınırdan açılan) yol yokuş ve keskin virajlara sahip olması nedeniyle yoğun kazalara ve ölümlere...