04 / 05 / 2024

mardin boyaklı köyü sulama kanalı

mardin boyaklı köyü sulama kanalı

Viranşehir ve Ceylanpınar tarafında yapılan ana sulama kanalları biterken, Mardin ovasında ise kanların yapımı devam ediyor. Çiftçiler sulamada büyük maliyet ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek kanaların bir an önce bitirilmesini istiyor....

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

TOKİ Mardin Midyat Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ihalesi 28 Eylül'de!

TOKİ Mardin ili Midyat ilçesi, Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 28 Eylül 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Mardin'de dağların arasında yer alan ve 7 bin yıllık geçmişe sahip olduğu bildirilen Kalecik köyü, doğal güzelliğiyle film platosunu andırıyor.Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor.

İhsan Şener: Mardin'e 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldı!

Mardin'e 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Mardin AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 31 Temmuz'da Mardin'de miting düzenleyeceğini söyledi.

Kızıltepe Güçlü Köyü Muhtarı okul yapımı için arsasını hibe etti!

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü yaklaşık bir sene önce mezradan köy statüsüne geçti. Köyün ilk muhtarı seçilen Batırhan, kendine ait iki dönümlük araziyi okul yapımı için Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe etti...

Bilge köyü sakinleri: Başbakanım topraksız olmuyor!

Mardin'deki Bilge Köyü katliamının ardından Kırklareli'ne yerleştirilen sanık yakınları, Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı. Çelebi Ailesi üyesi 100 kişi, 'Alışamadık. Ya köye dönelim ya bize toprak verin' dedi

Mardin'in bin yıllık tarihi surları restore ediliyor

Yedi bin yıllık tarihi geçmişi ile farklı din ve dilleri ile hoşgörü kenti olan Mardin'in bin yıllık tarihi surları restore ediliyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında devam eden restorasyon ve beton binaların yıkımı devam

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'in inşaatına eylül ayında başlanacak

Veryeriler İnşaat Alaçatı´da Eylül 2010´da başlatacağı Köy İçi Taş Evler projesinin finansmanında Finansbank ile çözüm ortağı oldu

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

mardin boyaklı köyü sulama kanalı Haberi

mardin boyaklı köyü sulama kanalı


Viranşehir ve Ceylanpınar tarafında yapılan ana sulama kanalları biterken, Mardin ovasında ise kanların yapımı devam ediyor.


Çiftçiler sulamada büyük maliyet ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek kanaların bir an önce bitirilmesini istiyor. Yüzbinlerce dönüm arazinin sulanacağı kanalların yapımı bittikten sonra çiftçiyi maliyet ve elektrik sıkıntısından da kurtaracak.


Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin güneyinden geçen ve biten ana kanallara su bırakılmasını isteyen çiftçiler böylece tarımsal alanda kalkınmanın yaşanacağını belirtiyor. Çiftçiler hem maliyetten hem de işçilikten kurtulacaklarını ifade ederken ana kanalın suyunu bölgeye dağıtacak dağıtım kanallarının da yapılmasını istiyor. 


Mardin’deki çalışmalar Derik ilçesine bağlı Boyaklı köyüne ulaştı. Kanaların 2015 yılında bitirilmesi planlanıyor.


Haber...