18 / 05 / 2024

Mardin-Ceylanpınar nehir inşaatı

Mardin-Ceylanpınar nehir inşaatı

Atatürk Baraj Gölü'ndeki suyun 221 kilometrelik kanal sayesinde ulaştırılmasıyla Mardin adeta nehre kavuşacak. Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a iki yeni millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Ceylanpınar'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek. Projelerin ihalesi 28 Mart tarihinde yapılacak.

Akpınar 2022 İnşaat Hırdavat Reklam Kozmetik Ve Orman Ürünleri Kimyevi Maddeler Lojistik Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Akpınar 2022 İnşaat Hırdavat Reklam Kozmetik Ve Orman Ürünleri Kimyevi Maddeler Lojistik Ticaret Ltd.Şti. Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Suat Akpınar tarafından kuruldu.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Ceylanpınar'da millet bahçesi inşa edecek. Projenin ihalesi 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Akpınar Dizayn İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Akpınar Dizayn İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi Ümraniye’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Mert Akpınar tarafından kuruldu.

Ang Çınar Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ang Çınar Yapı İnşaat Limited Şirketi Pendik’te 50 TL sermaye bedeli ile Ayhan Güney tarafından kuruldu.

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinin inşaatında son durum ne?

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde bitirilmesi planlanan İzmit Çınar Evler projesinin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor...

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 17'ye ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 17 seviyesine geldi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 10'a ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 10 seviyesine ulaştı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 8'e ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 8 seviyesine ulaştı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler inşaatında son durum ne?

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 7 seviyesine ulaştı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'in kaba inşaatı tamamlanıyor!

28 Aralık tarihinde temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in kaba inşaatı tamamlanıyor....

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Mardin-Ceylanpınar nehir inşaatı Haberi

Mardin-Ceylanpınar nehir inşaatı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen projeyle 221 kilometre uzunluğundaki Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı. Depolama istasyonlarının yapılması ve GAP Eylem Planı'nda yer alan 4 ayrı proje ile ilgili çalışmalar sürüyor.


Bölge halkı ve çiftçiler, 2 milyon 167 bin 930 dekar tarım arazisini su ile buluşturacak, 433 bin kişiye istihdam, yıllık 500 milyon lira gelir sağlayacak projenin tamamlanarak bereketli toprakların su ile buluşmasını bekliyor.


Milli ekonomiye gelir sağlayacak

DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'ndaki suyun Mardin ve Şanlıurfa olmak üzere iki kanala ayrıldığını söyledi. 

Bölge Müdürlüğü olarak suyun toprakla buluşmasının önemine değinen Kasap, bunun gerçekleşmesi için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.


Ana kanalın toplam...