03 / 05 / 2024

mardin kalesi nerede

mardin kalesi nerede

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Mardin Kalesi'nde güçlendirme ve restorasyon çalışmaları başladı!

Artuklu döneminden kalma Mardin kalesini, yaklaşık 220 yıl sonra dağcılık eğitimi alan uzman ekiplerce güçlendirilirken, çalışmalarda Türkiye'de ilk kez en yüksek güçte kaya bariyer sistemi kullanılıyor.

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma İtalya’dan özel olarak getirdiği çelik bariyerleri, kale etrafında monte etmeye başladı. Çalışmaların 2 yıl sürmesi bekleniyor...

10 soruda TOKİ Mardin 50 bin konut kampanyası 2019!

TOKİ Mardin 50 bin konut kampanyasında kaç konut var? TOKİ Mardin 50 bin konut fiyatları ne kadar? TOKİ Mardin 50 bin konut ödemeleri nasıl? TOKİ Mardin 50 bin konut nerede? İşte 10 soruda TOKİ Mardin 50 bin konut kampanyası 2019 detayları...

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Mardin Nur Mahallesi TOKİ kura çekilişi nerede?

Mardin Merkez Nur Mahallesi projesinde 3+1 156 adet konut için kura çekimi bugün saat 14:00 de gerçekleşecek. Peki Mardin Nur Mahallesi TOKİ kura çekilişi nerede?

Mardin Kalesi'nin halka açılması için 80 bin imza toplandı!

Mardin Kalesi’nin halka açılması için yaklaşık bir ay önce, “Mardin Kalesi Mardin Halkınındır” sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Mardin Kalesi'nde restorasyon sürüyor!

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kale, restorasyondan sonra ziyarete açılacak. Kalede gerçekleştirilen kazılarda 1860 öncesine ait eserler bulundu.

Mardin Kalesi'nin açılması için imza kampanyası başlatıldı!

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi ile STK'ların ortaklaşa başlattıkları "Mardin Kalesini istiyoruz" imza kampanyasına yurt içinde ve dışında büyük destek veriliyor.

Mardin Kalesi restorasyona girdi!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Mardin'de Artuklu döneminin en büyük medeniyet eserlerinden biri olan, bin 200 metre yükseklikteki kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde, Valilikçe yapılan ihale ile özel bir şirket tarafından güçlendirilmesine başlandı.

mardin kalesi nerede Haberi

mardin kalesi nerede

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, Mardin Kalesinin turizme kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, kalede arkeolojik kazıların Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacağını söyledi. Mardin Kalesi kazısı, Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütüldüğünü belirten Erdoğan, ”Kale ile ilgili daha önce söylenen bazı rakamlar ve ödenek kısmı ise kamuoyuna yanlış aktarıldı. Alanda yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sur duvarlarının restorasyonuna yönelik olup kazı çalışmaları kapsamında 14 arkeolog, 3 restoratör, 1 heykeltıraş, 1 antropolog ve 1 harita teknikerinden oluşan 20 kişilik uzman kazı ekibi ve 60 işçi ile birlikte 2014 yılında kalede 3 ay süren arkeolojik kazılar yapılmıştır.“...