03 / 05 / 2024

Mardin Kalesi son hali

Mardin Kalesi son hali

Mardin'de Artuklu döneminin en büyük medeniyet eserlerinden biri olan, bin 200 metre yükseklikteki kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde, Valilikçe yapılan ihale ile özel bir şirket tarafından güçlendirilmesine başlandı.

TOKİ Mardin 2023 projesinde son dakika! 148 yeni konut için beklenen tarih geldi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin 2023 projesinde son dakika... 148 yeni konut için beklenen tarih geldi...

TOKİ Mardin projesinde son dakika müjdesi! Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesinde son dakika müjdesi geldi. Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ Mardin Nusaybin ticaret merkezi ihalesi bugün!

Konut dışındaki yatırımlarına da son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin Nusaybin 52 dükkanlı ticaret merkezi inşaatının ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Türkiye’de konut satışları en çok Mardin'de arttı!

FuzulEv’in “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması, Türkiye’de son 10 yılda konut satışlarını en çok artıran şehirleri ortaya çıkardı. Verilere göre, Türkiye’de konut satışları yüzde 2.919 ile en çok Mardin’de artış gösterdi.

Mardin'de 8 bin 781 konut projesini hayata geçirdik!

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen Mardin mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Son 17 yılda Mardin'e 28 katrilyon yatırım yaptık'' dedi.

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Mardin Nur Mahallesi TOKİ başvuruları başladı!

TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi projesinde yer alan 82 adet konut için son başvurular 29 Haziran 2018 tarihinde kabul edilecek.

TOKİ Mardin Nur Mahallesi son başvuru tarihi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mardin Nur Mahallesi'nde hayata geçirdiği 186 adet konut için başvurular bugün itibariyle sona eriyor.

Mardin Kalesi son hali Haberi

Mardin Kalesi son hali


Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'na (UNESCO) aday Mardin'de, Hamdaniler tarafından 10. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Artuklu döneminin en büyük medeniyet eserlerinden biri olan, bin 200 metre yükseklikteki kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde, Valilikçe yapılan ihale ile özel bir şirket tarafından güçlendirilmesine başlandı.


Hazineye ait olan ancak askeriyeye tahsis edilen alanda bulunan kaledeki kaya parçalarının şehirdeki yaşam alanlarına düşme riskine karşı yaklaşık bir kilometrelik alanda yapılan güçlendirme çalışmalarında 450 metre çapında çelik bariyer ve halatlar kurularak, kaya ıslahı yapılıyor.


"BİRÇOK MEDENİYET BU KALEYİ KULLANDI"



Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Süryanice'de "Merdin"in tek kale anlamına geldiğini ifade ederek, Mardin'in ismini bu kaleden almış olmasının söz konusu olabileceğini söyledi.


"Mardin şehrinin adını bu kaleden aldığı söylenebilir" diyen Taşkesen, Diyarbakır Mardin karayolunda yer alan kalenin...