15 / 05 / 2024

Mardin Nusaybin kentsel dönüşüm

Mardin Nusaybin kentsel dönüşüm

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin saldırıları sonucunda ağır hasar gören ve kullanılamayacak hale gelen binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamından yeniden yapılıyor.

Mardin Nusaybin'de bazı bölgeler riskli alan ilan edildi!

Mardin Nusaybin ilçesinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Mardin Nusaybin'de 32.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Nusaybin İcra Dairesi, Mardin ili, Nusaybin ilçesinde yer alan gayrimenkulü 32 milyon 715 bin 972 TL'ye icradan satıyor...

Mardin Nusaybin'de 52 dükkanlı ticaret merkezi inşaatı başladı!

TOKİ Mardin'in Nusaybin ilçesi için hayata geçireceği 52 dükkanın yer alacağı ticaret merkezi için düğmeye bastı. 

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Dargeçit'te kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Dargeçit'te yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

TOKİ Mardin Nusaybin ticaret merkezi ihalesi bugün!

Konut dışındaki yatırımlarına da son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin Nusaybin 52 dükkanlı ticaret merkezi inşaatının ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den Mardin Nusaybin'e 52 dükkanlı ticaret merkezi! İhalesi yarın!

Konut yatırımları dışında ticaret merkezi yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Nusaybin'de 52 dükkanlı ticaret merkezi inşa edecek.

TOKİ'den Mardin Nusaybin'e ticaret merkezi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Nusaybin İlçesi 52 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 18 Mayıs tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik! 

Mardin'in Yeşilli ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına tepki gösteren mahalle halkı hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturmada bir kişi gözaltına alındı. 

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Migros, Mardin Nusaybin'deki ilk mağazasını hizmete açtı!

Yeni mağaza yatırımlarına hız kesmeden devam eden Migros Mardin Nusaybin'deki ilk mağazasını hizmete açtı...

TOKİ'den Nusaybin'e 2 yeni köprü! İhalesi bugün!

Mardin İli Nusaybin İlçesi 2 Adet Köprü İnşaatları İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Mardin Nusaybin kentsel dönüşüm Haberi

Mardin Nusaybin kentsel dönüşüm

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucunda ağır hasar gören ve kullanılamayacak hale gelen binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamından yeniden yapılıyor.


Proje kapsamında ağır hasar gören evlerin yıkımı sürerken enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Milliyet Nusaybin’deki çalışmaları yerinde inceledi.


Kira yardımı yapılıyor


Sivillerin girişinin yasak olduğu alanda, güvenlik güçleri tarafından bomba araması devam ederken, tuzaklanan bombalar imha ediliyor. Tuzaklanan bombaların çalışmaları yavaşlattığı da belirtilirken, Nusaybin’de ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.


Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tahrip edilen ve yıkılan vatandaşların evleri yeniden yapılıyor. 6 bin 181 ağır hasarlı veya yıkılmış konutun yıkımı sürerken az hasarlı olan 3 bin 512 konutun ise tadilat işlemleri devam ediyor. Evsiz kalan vatandaşlara ise kira yardımı yapılıyor. İlçede 8 bin aileye toplam 100...