03 / 05 / 2024

mardin ovası sulama kanalı ne zaman açılacak

mardin ovası sulama kanalı ne zaman açılacak

Viranşehir ve Ceylanpınar tarafında yapılan ana sulama kanalları biterken, Mardin ovasında ise kanların yapımı devam ediyor. Çiftçiler sulamada büyük maliyet ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek kanaların bir an önce bitirilmesini istiyor....

Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Atatürk Baraj Gölü'ndeki suyun 221 kilometrelik kanal sayesinde ulaştırılmasıyla Mardin adeta nehre kavuşacak. Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı.

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bafra Ovası Sulaması Projesi Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması İnşaatı, sürüyor.

Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle 3 milyar litre su geri kazanılacak!

Coca-Cola, Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle altın değerindeki suyu bölgeye geri kazandıracak. Çiftçilere verilecek sulama eğitimiyle bu yıl, 3 milyar litrelik suyun kurtulması planlanıyor.

Mavi Tünel'in tamamlanmasıyla Konya Ovası'na su verildi!

GAP'tan sonraki en büyük sulama projesi Mavi Tünel'le Konya Ovası'na su verildi. Akdeniz'e akan su, 17 km'lik tünelle ovaya taşınacak.

Konya Ovası Mavi Tünel projesinin inşaatı tamamlandı!

Türkiye’nin GAP’tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında çalışmaları yürütülen ‘Mavi Tünel’ ile Akdeniz’e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Mavi Tünel projesiyle ilk kez Konya Ovası'na su veriliyor!

Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

KOP Konya Ovası'nı kurtaracak!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Konya Ovası Projesi (KOP) tamamlandığında, ekonomiye 2,57 milyar dolar katkı sağlayacağını belirtti.

Tarımsal sulamadaki elektrik sorununa GAP çare olacak!

GAP kapsamında yapımı süren Ceylanpınar - Mardin Sulama Kanalı Projesi 'nin tamamlanmasıyla geniş tarım arazilerine sahip Mardin ve Ceylanpınar ovasında sulamada elektriğe bağımlılığın kalmayacağı bildirildi

Tarımsal sulamadaki elektrik sorununa GAP çare olacak!

GAP kapsamında yapımı süren Ceylanpınar - Mardin Sulama Kanalı Projesinin tamamlanmasıyla geniş tarım arazilerine sahip Mardin ve de Ceylanpınar ovasında sulamada elektriğe bağımlılığın kalmayacağı bildirildi.

Manyas Barajı sulama regülatörü 18 milyon lira yatırımla hayata geçti!

Manyas Barajı sulama regülatörü ve 2014 sulama sezonu açılışı törenlerle gerçekleştirildi. Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması Ana Kanalına Su verilmesi ve 2014 yılı sulama sezonunun açılış törenine Vali Ahmet Turhan katıldı...

Mardin ovasını sulayacak kanalların yapımı devam ediyor!

Viranşehir ve Ceylanpınar tarafında yapılan ana sulama kanalları biterken, Mardin ovasında ise kanların yapımı devam ediyor. Çiftçiler sulamada büyük maliyet ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek kanaların bir an önce bitirilmesini istiyor....

Yenicekent İletim Kanalı projesi Pamukkale Ovası'na hayat verecek!

Denizli'de Yenicekent İletim Kanalı projesi kapsamında yapımına geçen yıl başlanan 5 bin 258 metre uzunluğundaki tüneller, Cindere Barajı'nın suyunu Pamukkale Ovası ile buluşturarak bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak....

Sulama kanalları ile Kızıltepe'de 138 bin hektar alan sulanacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler: ''Sulama kanalları tamamlandığında Kızıltepe Ovası'nda 138 bin hektarlık bir alan sulanacak'' dedi...

mardin ovası sulama kanalı ne zaman açılacak Haberi

mardin ovası sulama kanalı ne zaman açılacak


Viranşehir ve Ceylanpınar tarafında yapılan ana sulama kanalları biterken, Mardin ovasında ise kanların yapımı devam ediyor.


Çiftçiler sulamada büyük maliyet ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek kanaların bir an önce bitirilmesini istiyor. Yüzbinlerce dönüm arazinin sulanacağı kanalların yapımı bittikten sonra çiftçiyi maliyet ve elektrik sıkıntısından da kurtaracak.


Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin güneyinden geçen ve biten ana kanallara su bırakılmasını isteyen çiftçiler böylece tarımsal alanda kalkınmanın yaşanacağını belirtiyor. Çiftçiler hem maliyetten hem de işçilikten kurtulacaklarını ifade ederken ana kanalın suyunu bölgeye dağıtacak dağıtım kanallarının da yapılmasını istiyor. 


Mardin’deki çalışmalar Derik ilçesine bağlı Boyaklı köyüne ulaştı. Kanaların 2015 yılında bitirilmesi planlanıyor.


Haber...